INFORÁDIÓ
2023. március 24. péntek
Gábor, Karina

ungár péter

gyurcsány ferenc

lmp

dk

Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője beszél az oktatás és a sajátos nevelésű gyermekek helyzetéről ellenzéki pártok által tartott sajtótájékoztatón a III. kerületi Pais Dezső Általános Iskola bejárata előtt 2019. május 6-án.

"Ájtatos, igaztalan" - keményen nekiment Ungár Péter Gyurcsány Ferencnek

Infostart / InfoRádió - Varga Mónika

Hiteltelen ellenzéki együttműködésről beszélni úgy, hogy közben Gyurcsány Ferenc egyenként próbál levadászni mindenkit az ellenzéki térfélen - fogalmazott a Facebookon Ungár Péter. Az LMP országgyűlési képviselője az InfoRádiónak hozzátette, a DK elnökétől eltérő gondolkodásúaknak is helyük van a térfélen.

Nem védeni akarja az MSZP-t Ungár Péter, de úgy gondolja - és érthetetlennek is tartja -, Gyurcsány Ferencnek a volt pártjával szembeni bosszúja fontosabb, mint az, hogy Magyarországon 2022-ben erős ellenzék legyen.

"Amit a volt miniszterelnök az ATV-ben mondott, hogy csak ő tartja vissza ezeket a szervezeteket az átlépésben, ezt leginkább az

ájtatosság és igaztalanság szóval lehet jellemezni.

Ugyanakkor az, hogy én mit gondolok Gyurcsány Ferencről, az egyéni szociális problémám, de sok választója van, és ezért az ellenzéki oldalnak egy legitim szereplője" - fogalmazott az InfoRádióban Ungár Péter LMP-s országgyűlési képviselő.

Ugyanakkor ahogy arra a Facebookon utalt, nem mindegy, Gyurcsány Ferencnek milyen hatása van az ellenzéki együttműködésre.

"Maga a politikai vita a lényeg. Több dologban vitatkozom: szerintem

a volt miniszterelnök egy végtelenül megosztó személyiség, még az ellenzéki szavazók körében is.

Fontos az egység 2022-ben, de vagyunk ellenzéki szavazók, akiknek nem szimpatikus Gyurcsány Ferenc és a DK, vagyunk, akik nem neoliberális gazdaságpolitikát és a 2010 előtti világhoz visszatérést szeretnénk, és mi is legitim szereplői vagyunk az ellenzéki politikának. Eljött az idő, hogy hallassuk a hangunkat! Az a helyzet, hogy mindenkit egy kör kiátkoz, aki kritikát fogalmaz meg, ennek akarok én most véget vetni. A politikai vitát ne tekintsük illegitimnek" - nyomatékosította Ungár Péter, aki szerint

a vicc és a paródia kategóriája volt, amikor Orbán Viktor vagy Gyurcsány Ferenc bejelentette, hogy most már ő is zöld, "végtelenül hiteltelen".

Ungár Péter kijelentette, 2022-ben úgy kell elindulni a választáson, hogy a jogi nemzetegyesítést nem vonják kétségbe, ezzel szemben a DK pár éve még uszító kampányt folytatott a határon túli magyarok ellen, illetve nem részletezi azt senki, mit ért Európai Egyesült Államok alatt, aki ilyet szeretne.

"Ilyenekről kéne beszélni, nem arról, hogy Gyurcsány Ferenc a maga hihetetlen jóságában hány vidéki MSZP-tagszervezetet tart vissza" - fogalmazott Ungár Péter, aki jó ötletnek tartja, hogy a Momentum most a hasonló dolgok megbeszélésére kerekasztalt hív össze.

Gyurcsány Ferenc hétfő este az ATV-ben azt mondta: folyamatban van három komplett vidéki szervezet csatlakozása a DK-hoz, de ő ezt minden erejével gátolja, mert az MSZP jelenlegi lelkiállapotában ezt nem tudná feldolgozni. „Nekünk az a jó, ha az MSZP talpon marad és erősödik” – tette hozzá a DK elnöke.

Arról is beszélt, ma még kevesebb az esélye, hogy Dobrev Klára lesz az ellenzék közös miniszterelnökjelöltje, mint hogy más lesz az a személy. Ám ha felesége ezt ambicionálja, akkor Gyurcsány támogatná ebben.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Kapcsolódó hang

Ungár Péter nekimegy Gyurcsánynak
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018