eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Dézsi Csaba András, a Fidesz-KDNP győri polgármesterjelöltje sajtótájékoztatót tart Győrben 2020. január 3-án.
Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

Három alpolgármester segíti Dézsi Csaba Andrást

Átvette megbízólevelét és letette a polgármesteri esküt a vasárnapi időközi voksoláson győztes Dézsi Csaba András (Fidesz-KDNP) a Győri Közgyűlés ülésén, amelyen új alpolgármesterekről is döntöttek.

A közgyűlés utáni sajtótájékoztatón Dézsi Csaba András bemutatta három alpolgármesterét. Radnóti Ákosról a városvezető azt mondta, fiatal, dinamikus személyiség, akinek komoly tapasztalata van az önkormányzati munkában. Hozzátette, ő képviseli azt, amit folytatni szeretnének az előző ciklusból.

Az alpolgármester a városüzemeltetésért, a nemzetközi kapcsolatokért és a környezetvédelemért felel majd.

Dézsi Csaba András utóbbival kapcsolatban rámutatott arra, az elmúlt időszakban nem működött környezetvédelmi bizottság a közgyűlés mellett, ezért javaslatára döntöttek ennek életre hívásáról.

A polgármester felkérte alpolgármesternek Szeles Szabolcsot is, aki negyedik ciklusát kezdte meg mint önkormányzati képviselő. A közgazdász szakembertől azt várja az új városvezető, hogy "a klasszikus régi fideszes mentalitást képviselje".

Harmadik alpolgármesternek a jogász végzettségű Perger Elzát, a KDNP győri elnökét kérte fel Dézsi Csaba András. Perger Elza az egészségügyért, a szociálpolitikáért, az oktatásért, az idősügyért, az esélyegyenlőségért és a nemzetiségi ügyekért felel majd.

"Szakmai, baráti, lélekben összetartó vezetése lesz Győr városának"

- összegzett a polgármester.

Dézsi Csaba András ezután kiemelte, hogy a kampányban meghirdetett 20 pontos programjából pénteken döntöttek a sürgősségi betegellátással, illetve a hosszú várakozási idővel kapcsolatos változásokról. Ennek köszönhetően a győri háziorvosi ügyelet a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház területére kerül, a sürgősségi osztály közelébe, amitől a várakozási idő jelentős csökkenését remélik.

A polgármester hozzátette azt is, hogy kezdeményezték a város tüdejének számító Püspökerdő védetté nyilvánítását, és elfogadták a marcalvárosi kiserdő fejlesztési tervét.

Győrben azért volt szükség időközi polgármester-választásra, mert a tavaly október 13-án megválasztott Borkai Zsolt lemondott tisztségéről. Dézsi Csaba András vasárnap a voksok 56,14 százalékát szerezte meg, az MSZP-DK-Momentum-Jobbik-LMP jelöltjeként induló Pollreisz Balázs a szavazatok 39,05 százalékát kapta.

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 20. 13:40
×
×
×
×