eur:
389.22
usd:
363.79
bux:
68148.29
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Nemcsak az időseknek, a teljes lakosságnak üzentek a rendőrök

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság készített egy összeállítást arról, hogyan kerülhetik el, hogy trükkös csalók, tolvajok áldozatai legyenek.

Ahogy a police.hu oldalon is olvasható, ezek a csalók mindig új történetetekkel és módszerekkel jelentkeznek, de óvatossággal elkerülhető az átverés.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság azután lépett, hogy idén január 25-én egy idős hölgyet károsított meg a szolnoki trükkös tolvaj, pár nappal korábban pedig egy kunmadarasi, idős lakos esett áldozatul egy csalónak, aki redőnykészítési munkátokat ígérve előleget kért és kapott, de a munkát nem kezdte meg, azóta a megadott telefonszámon sem elérhető.

A rendőrség tanácsai

Óvakodjon a házaló árusoktól!

Csak megbízható webáruháztól rendeljen! Lehetőleg ragaszkodjon az utánvéttel való fizetéshez!

Ha közösségi oldalon talált hirdetést, informálja le az eladót és személyes átvételt követően fizessen!

Legyen bizalmatlan a rosszullétre, betegségre hivatkozó idegenektől, akik becsengetnek a házába! Természetesen nyújtson segítséget, de ne engedje be őket lakásába!

Ne legyen túlságosan jóhiszemű a bizalmába férkőzni kívánó idegenekkel szemben és semmilyen körülmények között ne engedje be őket a lakásába!

Mindig tartsa zárva a lakás ajtaját és ház kapuját, még akkor is, ha otthon tartózkodik! Amennyiben az ajtón biztonsági lánc van, azt mindig használja!

Soha ne adjon át pénzt olyan idegennek, aki bajba jutott rokonának „megbízásából” kéri azt Öntől!

Soha ne beszéljen arról, hogy egyedül él, és ne áruljon el magáról semmit idegeneknek, még telefonon sem!

Ha valaki hivatalos jelleggel érkezik otthonába, kérje el az arcképes igazolványát! Ha bizonytalan az illetővel kapcsolatban, akkor kérjen segítséget szomszédjától, rokonától!

Az értékeit tartsa biztonságos helyen, ne hagyja szem előtt!

Jótékonysági célra gyűjtőknek készpénzt soha ne adjon! Kérjen csekket, vagy számlaszámot!

Nagyobb összeget ne váltson fel idegennek, mert ez nagyon kockázatos! Valódi bankjegy helyett, könnyen kaphat hamisítványt, vagy kifigyelhetik hol tartja pénzét!

Ha segítségre van szüksége
Amennyiben gyanús személyek próbálkoznak az Ön megtévesztésével, vagy csalók áldozatául esik, azonnal értesítse a rendőrséget a 112-es, vagy 107-es ingyenesen hívható segélyhívó számon!

Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Rángatják a tőzsdéket

Rángatják a tőzsdéket

A reggeli órákban Ázsiában többnyire pozitív hangulat jellemezte a kereskedést, ezt követően pedig Európában vegyes hangulatban indult a kereskedés. Ami a gazdasági eseményeket illeti, idehaza a külkereskedelmi adat második becslése érkezett, Amerikában pedig a gyáripari megrendelések és elbocsátások alakulására lesz érdemes figyelni. Emellett pedig a zárás után érkezik az Apple első negyedéves gyorsjelentése is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×