eur:
395.88
usd:
364.97
bux:
65541.64
2024. március 19. kedd Bánk, József
Sir Roger Scruton brit író-filozófust ünneplik Magyarország londoni nagykövetségén, ahol Orbán Viktor miniszterelnöktől átvette a Magyar Érdemrend középkeresztje a csillaggal polgári tagozata kitüntetést 2019. december 3-án. Mellette Benkő Tibor honvédelmi miniszter (b6).
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Nagy-Britanniába utazik Orbán Viktor

A miniszterelnök pénteken, szigorúan magánemberként részt vesz Nagy-Britanniában Sir Roger Scruton temetésén - a Népszava értesülése szerint.

Orbán Viktor pénteken részt vesz Nagy-Britanniában Sir Roger Scruton temetésén - értesült a Népszava. A lap szerint a miniszterelnök szigorúan magánemberként jelenik majd meg a szertartáson. Az újság az értesüléssel megkereste a kormányfő sajtófőnökét, Havasi Bertalant is, de a cikk megjelenéséig nem erősítették meg, hogy helytálló lenne. Igaz, a magánjellegű utakról nem szokott beszámolni a miniszterelnök stábja.

A Népszava felidézi, hogy a 75 éves korában, január 12.-én elhunyt filozófus többször is pozitívan nyilatkozott a magyar kormányfőről és bírálta Soros Györgyöt. Orbán Viktor tavaly december 3.-án a Magyar Érdemrend középkeresztje a csillaggal polgári tagozata kitüntetést adta át Roger Scrutonnak a londoni magyar nagykövetségen.

A kormányfő a filozófus elhunytakor saját méltatást is írt, ebben úgy fogalmazott: Roger Scruton "gyakorlati ember, mert magatartásában az egyetlen állandó jellemvonás a hűség. A szabadságszerető magyar emberek hű barátja volt, és az ma is. Olyan ember, aki tudja, hogy ez a szabadság a nemzetállamokon és a keresztény civilizáción alapul. A magyarok barátja, mert mellettünk áll jóban-rosszban".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×