INFORÁDIÓ 
2020. május 30. szombat
Janka, Zsanett

orbán viktor

temetés

külföld

Sir Roger Scruton brit író-filozófust ünneplik Magyarország londoni nagykövetségén, ahol Orbán Viktor miniszterelnöktől átvette a Magyar Érdemrend középkeresztje a csillaggal polgári tagozata kitüntetést 2019. december 3-án. Mellette Benkő Tibor honvédelmi miniszter (b6).

Nagy-Britanniába utazik Orbán Viktor

Infostart

A miniszterelnök pénteken, szigorúan magánemberként részt vesz Nagy-Britanniában Sir Roger Scruton temetésén - a Népszava értesülése szerint.

Orbán Viktor pénteken részt vesz Nagy-Britanniában Sir Roger Scruton temetésén - értesült a Népszava. A lap szerint a miniszterelnök szigorúan magánemberként jelenik majd meg a szertartáson. Az újság az értesüléssel megkereste a kormányfő sajtófőnökét, Havasi Bertalant is, de a cikk megjelenéséig nem erősítették meg, hogy helytálló lenne. Igaz, a magánjellegű utakról nem szokott beszámolni a miniszterelnök stábja.

A Népszava felidézi, hogy a 75 éves korában, január 12.-én elhunyt filozófus többször is pozitívan nyilatkozott a magyar kormányfőről és bírálta Soros Györgyöt. Orbán Viktor tavaly december 3.-án a Magyar Érdemrend középkeresztje a csillaggal polgári tagozata kitüntetést adta át Roger Scrutonnak a londoni magyar nagykövetségen.

A kormányfő a filozófus elhunytakor saját méltatást is írt, ebben úgy fogalmazott: Roger Scruton "gyakorlati ember, mert magatartásában az egyetlen állandó jellemvonás a hűség. A szabadságszerető magyar emberek hű barátja volt, és az ma is. Olyan ember, aki tudja, hogy ez a szabadság a nemzetállamokon és a keresztény civilizáción alapul. A magyarok barátja, mert mellettünk áll jóban-rosszban".

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt
A címlapról ajánljuk

Lángokban áll Minneapolis

Minneapolisban tovább folytatódtak a tüntetések és az erőszakos megmozdulások, a tüntetők felgyújtottak...
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018