eur:
394.4
usd:
371.63
bux:
0
2024. április 16. kedd Csongor
A déli part egyik legszebb sétahelye, az 1200 méter hosszú Kvassay sétány részlete. A sétány védelem alatt álló platánfáit a XIX. század végén ültették. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre

Megkavarta az állóvizet egy magánzó Balatonföldváron

Már pályázható a Kisfaludy e-kikötő fejlesztési program támogatása. A Magyar Turisztikai Ügynökség felhívása szerint összesen 4 milliárd forint áll rendelkezésre balatoni kikötők bővítésére. Balatonföldváron egy magánberuházó építene e-kikötőt.

Az e-mobilitás jegyében a cél egy olyan kikötőhálózat kiépítése, amely az elektromos hajók számára is megteremti a lehetőséget a Balaton teljes körű bejárására. Mostantól december közepéig akár 1 milliárd forintot elérő támogatásra pályázhatnak önkormányzatok és céges beruházók egyaránt – számolt be a Somogy megyei hírportál. Balatonföldváron utóbbi, azaz egy magánbefektető építene elektromos hajók kiszolgálására alkalmas kikötőt a város Nyugati strandján.

Az elektromos kikötőépítés ügye csakúgy, mint a Balatoni Hajózás Zrt. (Bahart) kikötő korszerűsítésének terve, megosztja a balatonföldváriakat. Egy, a közösségi médiában létrehozott csoportban olvasható bejegyzés szerint az e-kikötő létesítésének kérdésében többekben az a kifogás merült fel, hogy a tervezett beruházás kapcsán nem volt megelőző lakossági fórum, ahol a helyiek felvilágosítást kaphattak volna.

Holovits Huba polgármester ezzel kapcsolatban hangsúlyozta, hogy nem az önkormányzat a beruházó. A polgármester a Sonline.hu kérdésére elmondta: az elektromos hajók számára is alkalmas új kikötő ötletét viszont azért támogatják, mert szerintük minden Balaton-parti település vonzerejét meghatározza, hogy hány darab, mekkora és milyen minőségű kikötő található ott.

Címlapról ajánljuk
Egeresi Zoltán az Arénában: súlyos üzenetet kapott Erdogan, de a hatalma nincs veszélyben

Egeresi Zoltán az Arénában: súlyos üzenetet kapott Erdogan, de a hatalma nincs veszélyben

Recep Tayyip Erdogannak ez lehet az utolsó ciklusa államfőként, hiszen a török alkotmány szerint nem indulhat több alkalommal a pozícióért. 2028-tól valóban új elnöke lesz Törökországnak? Erről, valamint a március 31-i önkormányzati választások jelentőségéről is beszélt Egeresi Zoltán Törökország-kutató, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem munkatársa az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×