eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Erre kiránduljunk a hétvégén, szép idő lesz!

Ősi templom, koporsó formájú hegy, Magyarország legmagasabban fekvő várhelye -- sok látnivaló közül válogathatnak azok, akik kihasználják a szép időt, és kirándulnak egyet a hétvégén. Nekik szól az InfoRádió összeállítása.

A beregi és tiszaháti, református többségű falvak környékén templomtúrára indulhatnak. A fakazettás mennyezetű tákosi és a a népi reneszánsz festéssel díszített csarodai templomot semmiképpen se hagyják ki!

Szatmárcsekén a csónakos fejfás temető, Túristvándiban a vízimalom várja, hogy felkeressék.

A Balaton-felvidéken Salföld, Kővágóörs és Köveskál környékén tölthetnek el egy szép napot. Csodálják meg a Hegyestű félbevágott bazaltkúpját!

A Tapolcai-medencében a koporsó formájú Szent György-hegyen, a várrommal koronázott Csobáncon és a mértani tökéletességű kúpként magasodó Gulácson kirándulhatnak.

A Mátrában a Galyatetőtől Ágasvárig húzódó Mátra-bérc-túrát ajánljuk a figyelmükbe. Mátraszentlászlóról induljanak el a Vörös-kő irányában, majd haladjanak tovább a Piszkés-tető északi oldalában. Útjuk során érinteni fogják Galyavár erdővel borított csúcsát, ahol ősi sáncárkokat fedezhetnek fel. Ez Magyarország legmagasabban fekvő várhelye, amelynek története a múlt homályába vész.

A Dunakanyarban a Gyadai-rétről a Naszály csúcsára mehetnek fel, de Zebegényből gyalogolva megnézhetik a Remete-barlangot is.

Nagybörzsönyből a Nagy-Koppányt, Nagyirtáspusztát és a Tolmács-hegyet célozzák meg!

Budaörsön az Odvas és Farkas-hegy örvendezteti meg önöket pazar kilátással.

Az időjárásra nem lesz panaszuk.

Teljesítménytúrák is lesznek a hétvégén gyaloglóknak, futóknak és kerékpárosoknak egyaránt. Most rendezik meg egyebek mellett a Sebes Pisztrángot, a Lővéreket, Felsőoktatási intézmények túráját, a Hegedűs Róbert- és az Áprily Lajos-emléktúrát, valamint az ott a Pont!, a Hídtól-Hídig és a 32-es baka vagyok én elnevezésű programokat. Ezekről a Teljesítménytúrázók Társaságának honlapján olvashatnak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×