INFORÁDIÓ 
2020. november 27. péntek
Virgil

lúgos orvos

alkotmányjogi panasz

alkotmánybíróság

Az EZT NEM! - Sárga rózsával az igazságért címmel meghirdetett tüntetés résztvevői a Clark Ádám téren 2019. november 4-én.  A demonstrálók a lúgos orvosként ismertté vált elítélt alkotmányjogi panasza ellen tiltakoztak. A férfit életveszélyt okozó testi sértés és más bűncselekmények miatt 11 év fegyházban letöltendő börtönbüntetésre ítélte a Kúria, mert az ítélet szerint megcsonkította és maradandó károsodást okozott volt barátnőjének. Az Alkotmánybíróság (Ab) november 5-én dönt arról, hogy helyt ad-e az alkotmányjogi panasznak. Az Ab jelenleg a Parlament egyik irodahelyiségében ülésezik a Donáti utcai épület felújítása miatt, ezért vonultak a képviselők a Kossuth térre.

A lúgos orvos perének folytatása ellen tüntettek Budapesten

Infostart / MTI

Az EZT NEM! - Sárga rózsával az igazságért címmel meghirdetett tüntetés résztvevői a Clark Ádám téren gyűltek össze hétfő este.

Szentesi Éva író, Péterfy-Novák Éva író és Mérő Vera nőjogi aktivista szervezett békés demonstrációt.

A résztvevők a lúgos orvosként ismertté vált B. Krisztián orvos-kórházigazgató alkotmányjogi panasza ellen tiltakoztak. A férfit életveszélyt okozó testi sértés és más bűncselekmények miatt 11 év fegyházban letöltendő börtönbüntetésre ítélte a Kúria, mert az ítélet szerint megcsonkította és maradandó károsodást okozott volt barátnőjének.

B. Krisztián alkotmányjogi panaszt nyújt be november 5-én. Az ügye még folyamatban volt, amikor megváltozott a Büntetőeljárási törvény, és emiatt B. Krisztián úgy véli, alkotmányos jogai sérülhettek. (A panasz lényege szerint a régi törvény alapján még lehetett beadni jogorvoslati kérelmet, az új szerint már nem, és e változással elesett egy alkotmányos lehetőségétől - foglalta össze az Index.) Azt szeretné, hogy emiatt semmisítsék meg a jogerős ítéletet.

Az Alkotmánybíróság (Ab) november 5-én dönt arról, hogy helyt ad-e az alkotmányjogi panasznak. Az Ab jelenleg a Parlament egyik irodahelyiségében ülésezik a Donáti utcai épület felújítása miatt, ezért vonultak a képviselők a meghirdetett alkotmánybírósági helyszín helyett a Kossuth térre.

Nyitókép: MTI/Mónus Márton
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018