INFORÁDIÓ
2023. május 28. vasárnap
Csanád, Emil

nézőpont

karácsony gergely

tarlós istván

Nézőpont: az összes budapesti választó kétharmada érzi, Tarlós István győz

Nézőpont: az összes budapesti választó kétharmada érzi, Tarlós István győz

Infostart

A Nézőpont Intézet reprezentatív budapesti felmérése szerint esik Karácsony Gergely népszerűsége a főpolgármester-jelölti küzdelemben.

Az október 13-án biztos részvételt ígérő budapestiek 56 százaléka szavazna Tarlós Istvánra - közölte a Nézőpont a Magyar Nemzet részére készített budapesti, reprezentatív felmérése alapján. Karácsony Gergely népszerűsége tovább csökkent, már csak 38 százalékot érne el egy most vasárnap tartandó választáson.

A számok szerint így tovább nőtt Tarlós István előnye Karácsony Gergellyel szemben. Egyrészt a főpolgármester tábora is bővült 3 százalékponttal, másrészt Karácsony Gergely szavazótábora is csökkent (40-ről 38 százalékra). Ennek hátterében az áll, hogy

a kormányellenes szavazók egyre kisebb része szavazna Karácsony Gergelyre,

szeptember elejéhez képest 68 helyett 63 százalékuk.

A változások hátterében a Nézőpont szerint múlt héten Karácsony Gergely őszödi beszédeként emlegetett hangfelvétel állhat. A kormányt korrupcióval vádoló ellenzékiek számára különösen kellemetlen, hogy az általuk támogatott Karácsony Gergelyre vetül a korrupció árnya. Ugyanis a budapestiek relatív többsége szerint (46 százalék) a zuglói szocialistáknak köze lehetett a Karácsony Gergely vezette kerület korrupciógyanús ügyeihez. Szintén többen gondolják azt, hogy Karácsony Gergely is felelős ezekért az ügyekért (33 százalék), mint amennyien az ellenkezőjét állítják (25 százalék).

Még az ellenzéki szavazók körében is hasonló arányban vannak, akik szerint a zuglói szocialistáknak (47 százalék) és a Karácsony Gergelynek is köze van korrupciós ügyekhez Zuglóban (34 százalék).

A csütörtökön kirobbant botrány és annak fenti hatása a közvéleményre, veszélyeztetheti az ellenzéki összefogást is.

Nőtt azok aránya is, akik úgy látják, Tarlós István fogja nyerni a választásokat: az összes budapesti választó kétharmada így gondolja (67 százalék).

Nyitókép: Nézőpont Intézet
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018