eur:
392.52
usd:
365.9
bux:
66689.15
2024. április 25. csütörtök Márk

XXI. Század Intézet: Karácsony Gergely saját magának árt

Rossz döntésnek tartja az intézet elemzése többek között azt, hogy a sajtótájékoztatókkal napirenden tartják a témát.

Karácsony Gergely múlt héten kiszivárgott hangfelvétele súlyos politikai következményekkel járt, jelentősen rontott az ellenzéki főpolgármester-jelölt választási esélyein - állapította meg legfrissebb elemzésében a XXI. Század Intézet.

Azt írták: "jól mutatja a Párbeszéd politikusainak alkalmatlanságát, hogy ahelyett, hogy megpróbálnák a témát levenni a politikai napirendről, több sajtótájékoztatót is tartottak az ügyben, ráadásul számos ellentmondásba keveredtek".

A kiszivárgott beszélgetés "Karácsony Gergely őszödi beszédeként" jelent meg a nyilvánosság egy részében, amelyben - mint írták - gyakorlatilag egyértelművé teszi, hogy "a baloldal maffiamódszereket alkalmaz a fővárosban".

A hangfelvétel napvilágra kerülését követően az ellenzéki oldalon azonnal titkosszolgálati módszerekről beszéltek és a kormánypártokat vádolták meg annak elkészítésével. Miközben a hírt elsőként ellenzéki sajtótermékek tálalták, ráadásul - mint megjegyezték - ez már a sokadik olyan felvétel, amelyen ellenzéki politikusok "kellemetlenebbnél kellemetlenebb kijelentései" hallhatóak. Példaként említették Gyurcsány Ferenc őszödi beszédét is, amit a volt miniszterelnök szerint MSZP-s politikusok hoztak napvilágra.

A XXI. Század Intézet szerint Karácsony Gergely feltehetően egy "újabb balliberális belső leszámolás áldozata" lett, amelynek egyik legnagyobb haszonélvezője a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció (DK) lehet. Ennek kapcsán felidézték, hogy a DK-vezér 2014-ben egyértelművé tette: "Demokrata Párt" név alatt szeretné egyesíteni az ellenzéki oldalt, amelynek vezetője vélhetően saját maga lenne.

Hozzátették: mostanra már csak az MSZP és főként Karácsony Gergely áll Gyurcsány Ferencék útjában. Úgy vélik, emiatt is indították el a baloldali előválasztáson Karácsonnyal szemben Kálmán Olgát. Ekkor azonban nem sikerült áttörést elérniük, így csak akkor van esélyük, ha Karácsony Gergely nem győz október 13-án, hiszen ezután a zuglói polgármester a politika margójára szorul. Ebben az esetben egyenes az út Dobrev Klára előtt, akit vélhetően azért épített fel az EP-választás kampányában Gyurcsány Ferenc, hogy 2022-re az ellenzék miniszterelnök-jelöltje lehessen, egy DK vezette új formáció élén - fejtette ki az intézet.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×