eur:
393.88
usd:
364.83
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Nézőpont

Nézőpont Intézet: inog a hit ellenzéki térfélen Tarlós István legyőzhetőségében

Az "alkalmatlansági versenyben" Karácsony Gergely 52:35-re vezet a főpolgármesterrel szemben az intézet közvélemény-kutatása szerint.

Akik biztosan szavazni fognak október 13-án a budapesti választók közül, azok 53 százaléka Tarlós Istvánra voksol - derül ki a Nézőpont Intézet Magyar Nemzet számára készített, 1000 fős mintán végzett kutatásából. Legfőbb riválisának továbbra is Karácsony Gergely látszik, rá 40 százaléknyi voks juthat. 7 százaléknyian állnak Puzsér Róbert mellett.

Az "alkalmassági versenyben" a főpolgármester jelentősen vezet.

Arra a kérdésre, hogy az adott személy "alkalmas-e arra, hogy Budapest főpolgármestere legyen", a megkérdezettek 57 százaléka válaszolt igennel Tarlós, 35 százaléka Karácsony és 10 százaléka Puzsér esetében.

Az alkalmatlanság feltételezése pedig éppen ellentétes arányokat mutat: Tarlóst csak a választók 35, Karácsonyt 52 és Puzsért 81 százaléka tartja alkalmatlannak. A legkevesebb oka az örömre a kampányt láthatóan élvező Berki Krisztiánnak van: a választók 2 százaléka ugyan alkalmasnak tartja a főpolgármesterségre, 92 százaléka viszont nem.

A tendenciákról: a Nézőpont felmérése szerint

egyre több budapesti gondolja, hogy Tarlós István fog győzni. Szeptember elején is már 60 százalékuk ezt mondta (köztük a baloldaliak 43 százaléka),

a mostani kutatás szerint már a fővárosiak 64 százaléka gondolja ezt (s továbbra is a baloldaliak 43 százaléka), ami a hibahatárt meghaladó erősödésnek számít.

A feltételezett győztes személye ugyan nem jelent automatikus győzelmet, de jelentősen kihat a kihívók mozgósítási lehetőségeire.

Az összes budapesti 43, a biztosan résztvevők 53 százaléka ígérte Tarlós István támogatását, míg Karácsonyra és Puzsérra a budapestiek 29, illetve 6 százaléka szavazna. Berki Krisztián egyedi kampányához illően furcsa eredménye, hogy ugyan a választópolgárok 1 százaléka ígérte, hogy rá szavazna, ők inaktívaknak tűnnek.

Az adatfelvéterre szeptember 11. és 21. között került sor.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×