INFORÁDIÓ
2023. március 31. péntek
Árpád

tarlós istván

karácsony gergely

puzsér róbert

berki krisztián

önkormányzati választás

Nézőpont Intézet: inog a hit ellenzéki térfélen Tarlós István legyőzhetőségében

Nézőpont Intézet: inog a hit ellenzéki térfélen Tarlós István legyőzhetőségében

Infostart

Az "alkalmatlansági versenyben" Karácsony Gergely 52:35-re vezet a főpolgármesterrel szemben az intézet közvélemény-kutatása szerint.

Akik biztosan szavazni fognak október 13-án a budapesti választók közül, azok 53 százaléka Tarlós Istvánra voksol - derül ki a Nézőpont Intézet Magyar Nemzet számára készített, 1000 fős mintán végzett kutatásából. Legfőbb riválisának továbbra is Karácsony Gergely látszik, rá 40 százaléknyi voks juthat. 7 százaléknyian állnak Puzsér Róbert mellett.

Az "alkalmassági versenyben" a főpolgármester jelentősen vezet.

Arra a kérdésre, hogy az adott személy "alkalmas-e arra, hogy Budapest főpolgármestere legyen", a megkérdezettek 57 százaléka válaszolt igennel Tarlós, 35 százaléka Karácsony és 10 százaléka Puzsér esetében.

Az alkalmatlanság feltételezése pedig éppen ellentétes arányokat mutat: Tarlóst csak a választók 35, Karácsonyt 52 és Puzsért 81 százaléka tartja alkalmatlannak. A legkevesebb oka az örömre a kampányt láthatóan élvező Berki Krisztiánnak van: a választók 2 százaléka ugyan alkalmasnak tartja a főpolgármesterségre, 92 százaléka viszont nem.

A tendenciákról: a Nézőpont felmérése szerint

egyre több budapesti gondolja, hogy Tarlós István fog győzni. Szeptember elején is már 60 százalékuk ezt mondta (köztük a baloldaliak 43 százaléka),

a mostani kutatás szerint már a fővárosiak 64 százaléka gondolja ezt (s továbbra is a baloldaliak 43 százaléka), ami a hibahatárt meghaladó erősödésnek számít.

A feltételezett győztes személye ugyan nem jelent automatikus győzelmet, de jelentősen kihat a kihívók mozgósítási lehetőségeire.

Az összes budapesti 43, a biztosan résztvevők 53 százaléka ígérte Tarlós István támogatását, míg Karácsonyra és Puzsérra a budapestiek 29, illetve 6 százaléka szavazna. Berki Krisztián egyedi kampányához illően furcsa eredménye, hogy ugyan a választópolgárok 1 százaléka ígérte, hogy rá szavazna, ők inaktívaknak tűnnek.

Az adatfelvéterre szeptember 11. és 21. között került sor.

Nyitókép: Nézőpont
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018