eur:
393.76
usd:
365.05
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Tarlós István főpolgármester (b2) és Karácsony Gergely, Zugló polgármestere (b3) a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városháza dísztermében 2017. április 5-én. A közgyűlés döntött a római-parti védmű Duna-part menti nyomvonalon történő megépítéséről.
Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Mindegyik főpolgármester-jelöltet megbüntették, de nem egyformán

Szigorú volt a Fővárosi Választási Bizottság, egyik főpolgármester-jelölt sem vitte vissza határidőre az összes aláírásgyűjtő ívet; a legkisebb bírságot Tarlós István, a legnagyobbat Puzsér Róbert kapta.

A jelölőszervezeteknek szeptember 9-én délután 4 óráig kellett leadniuk az ajánlóíveket - mondta korábban Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában.

"Ha ezekkel nem tudnak elszámolni, amikor leadják az ajánlásokat, akkor ívenként 1000 forintot kell fizetni" - ecsetelte.

A választási bizottságok kedd éjfélig dönthetnek a bírságokról, a fővárosi testület azonban néhány esetben már pénteken megtette ezt, és megbüntette a főpolgármester-jelölteket, mert nem vittek vissza határidőre minden ajánlóívet.

A Fidesz-KDNP jelöltje, Tarlós István 1500 ajánlóívet vett fel, és 1 darabbal nem tudott elszámolni, ezért 1000 forintot kell fizetnie.

Ugyanekkora bírságot kapott a munkáspárti Thürmer Gyula, akinek nem sikerült összeszednie az induláshoz szükséges ötezer aláírást.

Berki Krisztián 1250 ajánlóívéből 23 nincs meg, ezért a független jelölt 23 ezer forintról kap csekket. Karácsony Gergely mindenkinél több, 9000 ívet kért ki, és 43-mal maradt adós, tehát 43 ezer forinttal gazdagítja majd a közös kasszát.

A legnagyobb bírságot a Puzsér Róbertet jelölő egyesület, az Állampolgárok a Centrumban kapta, nekik 1500 ívből 78-at nem sikerült időben visszavinniük,

amiért 78 ezer forintos bírsággal sújtják őket.

Zaránd Péter kampányfőnök szerint logisztikai hiba történt, néhány kitöltött ívet az üres ívek leadásának napján, szeptember 10-én szolgáltattak vissza, akkor pedig már késő volt.

A megyei listák esetében a jelölőszervezetek szeptember 10-én, kedden délután 4 óráig adhatták le ajánlásaikat. A vissza nem vitt ajánlóívek miatt a bírságot pedig szeptember 18-án, szerdán éjfélig kell kiszabniuk a választási bizottságoknak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×