INFORÁDIÓ
2021. július 25. vasárnap
Jakab, Kristóf

a nap hírei

homolya róbert

oecd

otthon melege program

Nincs létszámleépítés a vasúttársaságnál, közölte a MÁV elnök-vezérigazgatója - a nap hírei

Infostart

Új pályázattal folytatódik az Otthon Melege program. Rontotta a világgazdaság növekedésére vonatkozó előrejelzését az OECD.

Nem elégedett az utastájékoztatás színvonalával a MÁV elnök-vezérigazgatója. Homolya Róbert az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta: a társaságnál már létrehoztak egy havária-központot, 5 perccel nagyobb késésnél már innen igyekeznek tájékoztatni az utasokat. A vasúttársaság elnökének nyilatkozatából kiderült az is, hogy nincs szó létszámleépítésről. Homolya Róbert emellett kitért arra is, hogy az utasszám-növekedéshez versenyképesebb vasúti szolgáltatásra van szükség.

Október 1-jén hallgatja meg Trócsányi László magyar uniós biztos-jelöltet az Európai Parlament külügyi bizottsága - közölte az EP illetékes testülete. A novemberben hivatalba lépő Európai Bizottságba jelölt tagokat a nekik szánt területtel foglalkozó szakbizottságok hallgatják majd meg.

A kormányfő szerint Magyarország szuverenitását elsősorban az alkotmányos szervezetek és intézmények tudják garantálni. Orbán Viktor Budapesten, az Alkotmányvédelmi Hivatal új épületének átadásán hangsúlyozta: a szervezet dolgozói a magyar nemzetet szolgálják.

Új pályázattal folytatódik az Otthon Melege program. Jövő keddtől lehet jelentkezni a társasházi távfűtéses lakások fűtési rendszereinek szabályozhatóságát szolgáló pályázatra és radiátorcserére, a keretösszeg 2 milliárd forint. A vissza nem térítendő támogatás lakásonként legfeljebb 350 ezer, pályázatonként 75 millió forint lehet.

Sírgondozás, sírkőállítás körüli szabálytalanságok miatt indított vizsgálatot a Budapesti Temetkezési Intézet vezérigazgatója több fővárosi temetőben. Horváth Józsefhez még április végén jutott el az az információ, hogy legalább négy temetőben rendszerszintű problémák vannak.

Magát videózta mobiltelefonjával a Dózsa György úti halálos baleset elsőrendű vádlottja. A vádlott pszichológiai vizsgálatáról készült szakértői jelentés szerint a férfi súlyos személyiségzavarban szenved. A vád szerint 2017 májusában M. Richárd 140 kilométeres sebességgel száguldott a Dózsa György úton, amikor összeütközött egy szabálytalanul elé kanyarodó személyautóval, amely a buszmegállóba csapódott. A balesetben 2 ember meghalt. Az ügyben három ember ellen indult büntető eljárás.

Brüsszeli diplomáciai források szerint írásbeli javaslatokat nyújtott be London az Európai Unió és az Egyesült Királyság között megkötött kiválási szerződés módosítására. Azt is bejelentették, hogy pénteken Brüsszelbe látogat a brit Brexit-ügyi miniszter.

Rontotta a világgazdaság idei növekedésére vonatkozó előrejelzését a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet. Az OECD az idei évre 2,9 százalékos gazdasági növekedést vár a májusban becsült 3,2 százalék helyett. A szervezet szakértői a kereskedelmi konfliktusok, és a feltörekvő piacok bizonytalansága miatt borúlátóak.

Izraelben liberális nemzeti egységkormányt akar létrehozni a keddi választásokon legtöbb, mandátumot szerzett centrista Kék-fehér párt elnöke. Beni Ganz közölte: a kabinetet ő kívánja vezetni. A izraeli parlamenti választásokon sem a jobb-, sem a baloldal nem szerzett többséget, és nem tud egyedül kormányt alakítani.

Meghalt Riz Levente a 17. kerület polgármestere, a Fővárosi Közgyűlés tagja. A politikus augusztusban jelentette be, hogy betegsége miatt nem indul az októberi önkormányzati választáson. Riz Levente 45 éves volt.

A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018