INFORÁDIÓ
2021. október 20. szerda
Vendel

oecd

2021.10.07. 07:33

Egyre közelebb a kompromisszum a globális minimumadóról

Újabb fordulót tartanak pénteken az OECD-tagországok a big tech vállalatok megadóztatásáról, így egy globális adóminimum meghatározásáról is. Több, mint 130 ország már elfogadta, és most úgy tűnik, hogy Írország is csatlakozhat hozzá. A magyar külügyminiszter az amerikai kollégájával tárgyalt.
2021.07.31. 08:54

Ingatlanadó bevezetését javasolja Magyarországnak az OECD - reagált a PM

A lakóingatlanok döntő többsége magánkézben van, sokszor a családok egyetlen jelentős vagyontárgyát jelentik. Ilyen társadalmi viszonyok között nem jöhet szóba az általános, országos ingatlanadó. Akkor sem, ha nemzetközi szervezetek és a baloldal ezt sürgetik - mondta a Magyar Nemzetnek a pénzügyekért felelős államtitkár.
2021.07.30. 17:28

Újabb bizonyítványt kapott Magyarország

Magyarország erős növekedési jeleket mutat az idei évben – állapította meg az OECD magyar gazdasági helyzetről szóló országjelentése (Economic Survey of Hungary 2021).
2021.05.31. 16:18

Gyorsabb kilábalásra számít az OECD

A járvány során nyújtott gazdaságvédelmi támogatások és a magas átoltottság pozitív hatásait nyugtázzák az új prognózisban.
2021.05.26. 13:47

Techcégek globális adóztatása: Joe Biden újabb engedményt tett

Komoly engedményt jelentett be a múlt hét végén az amerikai kormány, lehetővé téve, hogy az óriáscégek helyi megadóztatásához áprilisban Washingtonban javasolt minimális társasági adó küszöbszintje ne 21, hanem 15 százalék legyen.
2021.05.18. 17:31

Szijjártó Péter: Magyarország nem fogadja el a globális minimumadó bevezetését

A magyar kormány nem fogadja el a globális minimumadó bevezetését, miután az Magyarországon adóemeléshez vezetne - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Párizsban, miután találkozott Mathias Cormannal, a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) megválasztott főtitkárával.
2021.04.22. 11:35

Fogynak az adóparadicsomok nyújtotta előnyök

Április elején hatályba lépett az OECD-nek az a standardja, amely eredményeként az adóhatóságok rálátást kaphatnak az adóparadicsomokban bejegyzett társaságok tevékenységére és azok legfontosabb pénzügyi adataira. Bár még kérdéses, hogy a NAV ezeket az információkat mire fogja felhasználni, de több, előszeretettel használt adóminimalizálási módszernek is vége lehet.
2021.03.19. 14:53

Jó hírt kaptak a magyar női nyugdíjasok

Minden OECD-s tagországra igaz, hogy a férfiak nyugdíja meghaladja a nőkét, átlagosan a nők 26 százalékkal kevesebb nyugdíjból élnek. Magyarország kifejezetten jó helyen szerepel a nyugdíjkülönbségek tekintetében.
2020.12.01. 17:31

OECD: lassabb kilábalás várható, de lesznek kivételek

A vártnál lassabb lesz globális szinten és Magyarországon is a kilábalás a járvány okozta válságból az OECD prognózisa szerint. Kivételek ugyanakkor vannak: Kína idén és 2021-ben is növekedhet.
2020.11.19. 18:08

OECD: a szűrés, a betegellátás és a kontaktkutatás kulcs a járványkezelésben

A koronavírus-járvány rávilágított az egészségügyi szakdolgozók hiányára az európai országokban a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) jelentése szerint. A párizsi székhelyű szervezet úgy látja, hogy Európában "nagyobb befektetést kellene" az egészségügyi szakemberekre fordítani.
2020.09.09. 20:00

OECD-jelentés: eltér a szaktárca és a PSZ értékelése

Egyre több gyermek vesz részt az oktatásban Magyarországon, és emelkedtek a tanári fizetések is. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye szerint a többi között ezt állapítja meg a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) éves oktatási jelentése. A Pedagógusok Szakszervezete szerint azonban a minisztérium félreértelmezi az adatokat.
2020.09.04. 08:22

Varga Mihály: az USA után mi vagyunk a legnagyobb adócsökkentők

 Magyarország továbbra is őrzi élvonalbeli helyét az adócsökkentési rangsorokban, az OECD szerint hazánkban javult a második legnagyobb mértékben az adóterhelés - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter. AZ OECD friss tanulmánya a szociális hozzájárulási adó és a társasági adócsökkentés hatását emelte ki.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018