eur:
392.71
usd:
366.09
bux:
66785.71
2024. április 25. csütörtök Márk

Felveheti, de vissza ne hívja a külföldi, ismeretlen számokat

Egyetlen éjszaka alatt több tucat budapesti ébredt fel arra, hogy Monacóból keresik mobiltelefonon. Az ismeretlen, +377-tel kezdődő, emelt díjas számok mögött csalók állnak, akik azt akarják elérni, hogy hívják vissza őket, vagy küldjenek nekik SMS-t. Ha nem akarnak több száz forintot kidobni az ablakon, akkor ne tegyék ezt – tanácsolják a telefonszolgáltatók.

Ne hívjuk vissza, vagy ne küldjük SMS-t külföldi telefonszámra – hívja föl a figyelmet Kutas István, a Magyar Telekom PR-irodájának vezetője –, hacsak nem tartózkodik az adott országban rokonunk, ismerősünk, akinek a hívását várjuk. Ha ezt betartjuk, nem lehet költségünk, ahogyan akkor sem, hogyha fogadjuk az ilyen hívást.

A kamuhívásokat számítógéppel, nagy tömegben generálják, magyarázta a szakember,

rövid idejűek, hogy a tárcsázott félnek lehetősége se legyen fogadnia,

vagyis a cél minden esetben a visszahívás, nem az, hogy felvegyük a telefont. Ráadásul bárki, szolgáltatótól függetlenül, akár titkos számmal rendelkezők is áldozatául eshetnek az ilyesfajta csalássorozatnak.

Amennyiben valaki mégis visszahív egy ilyen számot, az országonként és csalástípusonként eltérő, de jellemzően

több száz forint veszteséggel járhat,

pontons értékéről az ügyfélszolgálatokon tud tájékozódni a megkárosított ügyfél, tette hozzá Kutas István.

A szakemberek jelen tudása szerint az átverés áldozatai legfeljebb néhány száz forintot bukhatnak, bármilyen bizalmas adatához a csalók nem férnek hozzá, egyedül a hívószámokhoz, mondta el kérdésre válaszolva a Magyar Telekom munkatársa.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×