eur:
393.97
usd:
369.71
bux:
65877.61
2024. április 23. kedd Béla
Tarlós István főpolgármester a 3-as metróvonal felújított északi, az Újpest-központ és Dózsa György út közötti szakaszának átadásán az Újpest-központ metróállomáson 2019. március 30-án.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Tarlós István bedobta a 20 perc ingyen parkolást

Szokatlannak tartja a főpolgármester-jelölti mezőnyt a regnáló városvezető, aki szerint Karácsony Gergely fél Puzsér Róberttől.

Terjedelmes interjút adott a Magyar Nemzetnek Tarlós István újrainduló Fidesz-KDNP-s főpolgármester, aki elmondta, az indulását támogató első 12 ezer aláírást az aktivisták alig pár óra alatt összeszedték, ezt követően pedig aktívan, napi szinten ő is részt vesz a kampányban.

Tarlós István noha 1990 óta - kis kihagyással - polgármesterkedik, ennek ellenére kevés kampány váltott ki belőle kellemetlen érzelmeket, leginkább talán az 1994-es, amikor épp előtte lépett ki az SZDSZ-ből. A mostani kampánytól jelenleg viszolyog, mert egy "vicc".

"Kicsit szokatlan a mezőny is, de olyan eddig még nem történt az elmúlt három évtizedben, hogy az ellenzéki kampány jellemzően nem az önkormányzatokról szól. Kontár és átlátszó módon a parlament, a kormány konkurenciájának tekintik az önkormányzati, főpolgármesteri pozíciót, ami a város szempontjából komolytalan és veszélyes" - fogalmazott a főpolgármester.

Az ellenzéket tovább elemezve azt mondta,

a legnagyobb vesztes az MSZP, amelynek a jelenlegi vezetői gyakorlatilag cserben hagyták szimpatizánsaikat, hosszú évek óta egyetlen komoly pozíció­ra sincs saját jelöltjük.

Szerinte az ellenzéki előválasztás győztese, Karácsony Gergely nagyon fél "régi haverjától", Puzsér Róberttől és Puzsér stílusától.

"A kutya ugat, a karaván halad. Sokat nem kell törődni az ellenzékkel"

- foglalta össze véleményét a témáról.

Számot adott arról, hogy mintegy 700 milliárd forint értékben vannak elfogadott projektek, például a Lánchíd és környezete, a Blaha Lujza tér, a ­Széna tér rekonstrukciója, a XIII. kerületi szenny­vízkezelő komplexum megvalósítása, az Eurovelo hálózathoz csatlakozó kerékpáros fejlesztések, a ferihegyi gyorsforgalmi út újjáépítése vagy az aquincumi híd megtervezése és engedélyeztetése is.

Parkolási ügyben azt képviseli, hogy

20 percig ingyenes legyen a parkolás, illetve mindenkinek, aki az adott kerületben lakik.
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×