eur:
392.93
usd:
366.51
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Tarlós István főpolgármester (b2) és Karácsony Gergely, Zugló polgármestere (b3) a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városháza dísztermében 2017. április 5-én. A közgyűlés döntött a római-parti védmű Duna-part menti nyomvonalon történő megépítéséről.
Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

52:43 az állás a főpolgármester-jelölti küzdelemben

Augusztus utolsó napjaiban, 500 fő megkérdezésével végzett kutatást a Nézőpont Intézet.

Tarlós István nyerne Budapesten, ha most vasárnap tartanák a főpolgármester-választást - derül ki a Nézőpont Intézet friss kutatásából.

A jelenlegi főpolgármester 51, Karácsony Gergely 43, Puzsér Róbert pedig a biztos szavazó fővárosiak 6 százalékának támogatásában bízhat.

A Nézőpont Intézet augusztus végén, Budapesten készített közvélemény-kutatása alapján látható, hogy Tarlós István nyerné a főpolgármester-választást, ha azt most vasárnap tartanák.

A jelenlegi főpolgármester (51 százalék) a választásokon biztosan részt vevő budapestiek körében megelőzi Karácsony Gergelyt (43 százalék). Tábora nagyobb, mint az összes ellene induló jelölté összesen.

Puzsér Róbert népszerűsége 6 százalékos, a független jelölt erős kampánnyal még tábora növelésére is képes lehet.

Tarlós István nagy támogatottságának a hátterében az állhat, hogy a megkérdezettek túlnyomó többsége (62 százalék) szerint ő lenne képes arra, hogy a legtöbb pénzügyi forrást megszerezze a fővárosnak. Ugyanez az arány rendkívül alacsony Karácsony Gergely esetében, a zuglói polgármester csupán a megkérdezettek 9 százaléka szerint lenne képes arra, hogy megfelelő forrást tudjon Budapest számára biztosítani. Ez majdnem olyan kevés ember, mint ahányan Puzsér Róbertet jelölték meg (1 százalék).

A fővárosban élők többsége (58 százalék) szerint az országos politikai vezetéssel együttműködni képes városvezetői hozzáállás a helyes egy főpolgármester esetében. Ezzel szemben csupán 30 százalék gondolta úgy, hogy a kormánnyal való együttműködést háttérbe szorító politizálás a jó döntés.

Tarlós István pozícióját erősíti, hogy

a kooperációra építő városvezetést az MSZP szimpatizánsok 56, a Momentum Mozgalmat támogatók 33, a DK-t preferálók 32, valamint a jobbikosok 25 százaléka is jobb döntésnek tartaná, mint a konfliktuskeresést.

Ez is mutatja, hogy a regnáló főpolgármesterre az ellenzéki szimpatizánsok egy része is hajlandó átszavazni.

Címlapról ajánljuk
Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

A Liverpool – különösen fájó ez a Vörösök híveinek – éppen a városi rivális Everton elleni vereséggel, szerdán szinte minden esélyét elveszítette a győzelemre az Arsenallal és a Manchester Cityvel vívott hármas harcban. Az Ágyúsok előnye három pont négy fordulóval a zárás előtt, ami a jobb gólkülönbség miatt valójában négy. A City két mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, de a vesztett pontokat tekintve az előnye öt pont Szoboszlai Dominik csapatával szemben.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Nyomás alatt a Boeing

Nyomás alatt a Boeing

A Boeing repülőgépgyártó ismét nyomás alá került, miután az S&P a héten másodszor is felülvizsgálta és "stabilról" "negatívra" módosította a kilátásokat, amit egy januári kabinpanel-robbanás és a legnépszerűbb repülőgépük gyártásának lassítása, valamint a fokozott termelés bizonytalanságok és vezetőségi változások váltottak ki.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×