eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A Fonyód nevű motoros hajó elindul a 172. balatoni hajózási idény első napján a balatonfüredi hajóállomásról 2018. március 31-én.
Nyitókép: MTI Fotó: Máthé Zoltán

Nagy változás jön a Balatonon

Kezdődik a szeptemberig tartó hajózási főidény: 58 napon át elérhető valamennyi szolgáltatás.

Az előző évhez képest lényegesen később, csak 2019. április 20-án indult el a 173. személyhajózási szezon a Balatonon. Tavasszal, illetve az előidényben június 30-ig összesen 157 ezer utast szállítottak a személyhajók. Az idei személyhajózási szezonban a pünkösdi hétvége mellett a Balaton-átúszás volt az év eddigi legforgalmasabb napja. Június 29-én Balatonboglár és Révfülöp között, egyetlen nap alatt 13 700 utast szállítottak a társaság hajói - írja a veol.hu.

A július 6-án kezdődő, 58 napos személyhajózási főszezonban 15 útvonalon, 21 kikötőből több mint négyezer alkalommal indulnak a BAHART települési menetrendi járatai. A főidényben a legkedveltebb útvonalakon, így Siófok-Balatonfüred-Tihany, illetve Fonyód-Badacsony között naponta összesen 14-14 járat közlekedik majd. A Fonyód-Badacsony közötti járatoknál ütemes, jól megjegyezhető indulási időpontokat vezettek be. Balatonmáriafürdő és Balatongyörök között növelték a napi járatok számát, míg Balatonszemes és Balatonakali között két új átkelő járatot indítanak pénteki napokon.

Családbarát szolgáltatásként öt menetrendi nagyhajón gyereksarok is várja a kicsiket az idei évben. A kisgyermekes családok kifejezetten gyermekbarát programokkal induló hajókkal, gyermekjegyekkel találkozhatnak, az idősebbek bulihajókkal utazhatnak, vagy Balatonfüredről indulva az új „Csillaglesen Kelénnel” elnevezésű sétahajózási programon vehetnek részt.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×