eur:
390.37
usd:
357.12
bux:
0
2024. július 18. csütörtök Frigyes
Búvárok a kiemelést követően a víz felszíne felett, holtestek után kutatva átvizsgálják a balesetben elsüllyedt Hableány turistahajó roncsát a Margit hídnál 2019. június 11-én. A Hableány május 29-én süllyedt el a Margit hídnál, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet. Hét embert sikerült kimenteni, hét dél-koreai állampolgár holttestét pedig még aznap megtalálták. Azóta további tizenhárom áldozat, köztük a Hableány matrózának holttestét találták meg és azonosították.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

A Hableány-katasztrófa újabb áldozatát azonosították

A magyar rendőrség péntek reggel jelentette be, hogy a május 29-i dunai hajóbaleset újabb áldozatának holttestét találták meg múlt hét vasárnap Csepelnél.

A holttest azonosítása megtörtént, az eddig eltűntként keresett nő is a 2019. május 29-én történt dunai hajóbaleset áldozata - olvasható a police.hu oldalon.

A Yonhap hírügynökség azt írta, az áldozat egy 60-as éveiben járó nő, akit DNS-teszt alapján azonosítottak. A május 29-i dunai hajóbaleset azonosított áldozatainak száma ezzel 26-ra nőtt, 24 dél-koreai utas, valamint a magyar kapitány és matróz holttestét már megtalálták. Még két dél-koreait keresnek a Duna Margit hídi szakaszától a déli országhatárig terjedő szakaszán.

A hajókatasztrófa további híreit ITT találja.

Címlapról ajánljuk
Fejérdy Gergely a francia kormányalakításról: nem tervezhet hosszú időre az új kabinet, bármikor megbukhat

Fejérdy Gergely a francia kormányalakításról: nem tervezhet hosszú időre az új kabinet, bármikor megbukhat

Nincs semmilyen időkorlát arra, hogy meddig kell kinevezni az új francia miniszterelnököt, illetve mikor kell megalakulnia az új kormánynak – mondta az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója. Fejérdy Gergely arról is beszélt, hogy Gabriel Attal ügyvivő kabinetjének jóval kevesebb jogosultságai, korlátozottabb lehetőségei vannak, a befektetők pedig egyre inkább elfordulnak a francia piactól, ami még nehezebb gazdasági helyzetet teremthet.

Litkey Farkas a Kékszalagról: ilyen időjárással még nem találkoztam, nem tudom, mi lesz

Európa legnagyobb tókerülő versenyén a 13-szoros győztes Litkey Farkas dobogós helyezéssel lenne elégedett, de szerinte legalább hat hajó a győzelemre is esélyes.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.18. csütörtök, 18:00
Németh Zsolt
az Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnöke
Csúcstechnológia Ecseren: ilyen lett a Waberer’s 18 milliárdos logisztikai központja

Csúcstechnológia Ecseren: ilyen lett a Waberer’s 18 milliárdos logisztikai központja

A Waberer’s legújabb, 18 milliárd forintból felépült ecseri logisztikai központja még júliusban megkezdi a működését, de hamarosan Debrecenben és más vidéki nagyvárosban is új beruházások indulnak. Az ingatlangazdálkodásukat és az ingatlanfejlesztéseiket is a fenntarthatóság és a költséghatékonyság mozgatja, az elektromobilitáshoz kapcsolódó logisztikai szolgáltatások pedig speciális infrastruktúrát és kompetenciákat igényelnek. A vállalat a fenntarthatóság és az ügyfélközpontúság mellett a multimodalitást helyezte stratégiájának középpontjába, a közelmúltban vasúti logisztikai szoltáltatásokat nyújtó cégcsoportban is többségi tulajdont szerzett, Szegeden, a BYD gyár tőszomszédságában pedig intermodális logisztikai fejlesztés kezdődik. Az end-to-end szolgáltatások fejlesztése érdekében a vállalat a tengeri szállítmányozást koordináló csapatot is felállított, de a légi áruszállításban is nagy potenciált lát. A külföldi terjeszkedés jegyében Szerbiában is komoly ingatlanberuházás várható, emellett pedig a régió más piacai is a célkeresztbe kerülhetnek. A Portfolio Szucsány Györgyöt, a Waberer’s ingatlanfejlesztési igazgatóját kérdezte a vállalat ingatlanberuházási stratégiájáról, a hamarosan megnyíló ecseri logisztikai központról, a vidéki nagyberuházásokról és a nemzetközi terjeszkedés lehetőségeiről.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 18. 08:49
×
×
×
×