eur:
390.26
usd:
364.27
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Uszály szállítja a balesetben elsüllyedt Hableány turistahajó roncsát az újpesti kikötőbe 2019. június 13-án. A BRFK munkatársai huszonhat órán át vizsgálták a csepeli kikötőben a Dunából június 11-én kiemelt hajót, amely május 29-én süllyedt el a Margit hídnál, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A Hableány fedélzetén 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet. Hét embert sikerült kimenteni, hét dél-koreai állampolgár holttestét pedig még aznap megtalálták. Továbbra is a Duna teljes déli szakaszán, az összes bevethető hajóval, valamint parti egységekkel megerősítve folytatják a hiányzó három ember keresését.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Hajós temetést rendeznek a Hableány két magyar áldozatának

Hamarosan végső búcsút vesznek a hajókatasztrófát szenvedett Hableány kapitányától és matrózától a Dunán.

A Magyar Nemzet úgy tudja, a munkatársaik hamvait tartalmazó urnákat napokon belül a Panoráma Deck Kft. hajóiról fogják a Duna budapesti szakaszán a folyóba süllyeszteni. P. János a hajózás előtt a szolnoki mélységi felderítők századosaként szolgált, ezért a hajós szertartás alatt katonai tiszteletadásra is sor kerül. A lap információit Tóth Mihály, a Panoráma Deck Kft. szóvivője nem erősítette, de nem is cáfolta meg.

A cég állja a hajós temetés teljes költségét, a szertartás részleteiről pedig pénteken beszámolnak.

A Hableány sétahajót május 29-én este előzte hegymenetben – az eddigi adatok szerint szabálytalanul – a Viking Sigyn norvég tulajdonú, svájci zászló alatt hajózó szállodahajó, majd a Margit híd középső pillérnyílásában utolérte és maga alá gyűrte. Huszonhat dél-koreai utas és két magyar hajós vesztette életét a katasztrófában. Hét távol-keleti utast élve sikerült kimenteni az áradó Dunából.

A hajókatasztrófa további híreit ITT találja.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×