eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Búvárok a kiemelést követően a víz felszíne felett, holtestek után kutatva átvizsgálják a balesetben elsüllyedt Hableány turistahajó roncsát a Margit hídnál 2019. június 11-én. A Hableány május 29-én süllyedt el a Margit hídnál, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet. Hét embert sikerült kimenteni, hét dél-koreai állampolgár holttestét pedig még aznap megtalálták. Azóta további tizenhárom áldozat, köztük a Hableány matrózának holttestét találták meg és azonosították.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Hableány-katasztrófa: bajban vannak az azonosítással

Lapértesülés szerint még mindig nem tudni, hogy a hajóbaleset áldozatát találták-e meg szombaton.

A rendőrség nem tudta azonosítani a szombat este talált embert, aki esetleg a hajóbaleset egyik koreai áldozata.

Ennek az az oka, hogy annyira rossz állapotban van a szombaton talált holttest, hogy az eddig megszokott gyors eljárásnál csak sokkal nehezebben lehet azonosítani - írja a 24.hu.

A lap megkérdezte a BRFK-t, hogy mi nehezíti a munkájukat, és lehet-e már tudni a Csepelnél talált holttest kilétéről bármit is. Ez a válasz érkezett:

Az azonosítás jelenleg még folyamatban van, annak eredményéről az azonosítást követően tájékoztatjuk a sajtót.

Az azonosítási folyamat egyéb részleteiről nyilatkozni nem kívánunk.

A Margit híd alatt május 29-én felborult Hableány dunai sétahajó 35 emberrel a fedélzetén süllyedt el: 33 dél-koreai turista és a 2 fős magyar személyzet tartózkodott a hajón. Az áldozatok közül heten élték túl a balesetet.

A tragédiával kapcsolatos valamennyi hírünk ITT olvasható.

Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×