eur:
392.63
usd:
366.24
bux:
66788.51
2024. április 26. péntek Ervin
Karácsony Gergely, az MSZP és Párbeszéd főpolgármester-jelöltje beszél a Jávor Benedekkel, az MSZP-Párbeszéd EP-képviselőjelöltjével az ivóvízzel kapcsolatban tartott sajtótájékoztatójukon az I. kerületi Batthyány téren 2019. május 7-én. A Párbeszéd kezdeményezi, hogy uniós és magyar kormányzati támogatással cseréljék ki a fővárosi társas- és családi házak vízhálózataiban található ólomcsöveket.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Török Gábor is megszólalt az ellenzéki előválasztás ügyében

Karácsony Gergely nagyot hajrázott, és ha ilyen fegyelmezett lesz az ellenzék, az ősszel is kihívója lehet Tarlós Istvánnak a főpolgármesteri posztért - mondta a politológus.

Tarlós István verhető ősszel, ha a következő hónapokban is ilyen meglepő fegyelmezettségről tesz tanúbizonyságot az ellenzék - mondta Török Gábor a Válasz Online-nak az ellenzéki előválasztásról. "Végre leesett nekik, miről szól a nyolc éve elfogadott választási rendszer. Felfogták az együttműködési kényszert és képesek is voltak eszerint cselekedni" - vélekedett a politológus, és úgy látja, hét-nyolc év után elkezdtek közös jelöltekben gondolkodni.

Az előválasztáson a szavazatok kevesebb mint felével győztes Karácsony Gergely kampányolt szerinte a legjobban, ő mutatta leginkább kompetens politikus képét, és ha mögé állnak a DK, a Momentum és az MSZP szavazói, akkor lehet esélye, Török Gábor szerint ennél szélesebb összefogásra Budapesten nincs is szükség a Fidesz legyőzéséhez.

A DK által támogatott Kálmán Olga indulását a politológus jó ötletnek tartotta, de maga Kálmán Olga nem volt jó. "Bebizonyosodott, hogy a politika mégiscsak szakma, amit versenyhelyzetben egy edzett és felkészült politikus jobban művel, mint az, aki a hatáskeltéshez ért, de a közlekedéspolitikához cseppet sem. Kálmán Olga finoman szólva sem mutatta a hozzáértő politikus képét, Karácsonyt meg vitalizálta a versenyhelyzet. Ezt értékelhették az ellenzéki szavazók" - mondta Török Gábor, de úgy látja, Karácsony győzelmével nem sokat nyert az MSZP, "még ha most nyilván próbálnak is rákéredzkedni a győzelmi csoportképre", mert Karácsonyt senki nem gondolja szocialista politikusnak.

Az ellenzéki jelöltekről azt mondta, Karácsony Gergely iszonyatos kockázatot vállalt, mert ha most veszített volna, vége lett volna politikusi karrierjének.

Kerpel-Fronius Gábor és a Momentum is elérte, amit várhatott: megismertethették egy eddig ismeretlen politikusukat. Kálmán Olga átlépte a Rubicont – nem lesz egyszerű visszatérnie az újságíráshoz ezek után, de ha politikus lesz, akkor nem annyira rossz belépő ez az eredmény.

A politológus beszélt még arról is, hogy Puzsér Róbert indulása az őszi főpolgármester-választáson beleszólhat az erőviszonyokba, de szerinte ha a következő hónapokban is ilyen meglepő fegyelmezettségről tesznek tanúbizonyságot, a meccs ősszel Karácsony és Tarlós közt lesz csak értelmezhető.

Címlapról ajánljuk
Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta. A cseh agrárminisztérium pénzügyi támogatást ígér a gyümölcstermesztőknek. Néhányan elvesztették a teljes termésüket. A gyümölcstermesztők szövetsége szerint a kár már meghaladja a 40 millió eurót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×