INFORÁDIÓ
2021. szeptember 27. hétfő
Adalbert

ellenzéki előválasztás

török gábor

karácsony gergely

tarlós istván

önkormányzati választás

Karácsony Gergely, az MSZP és Párbeszéd főpolgármester-jelöltje beszél a Jávor Benedekkel, az MSZP-Párbeszéd EP-képviselőjelöltjével az ivóvízzel kapcsolatban tartott sajtótájékoztatójukon az I. kerületi Batthyány téren 2019. május 7-én. A Párbeszéd kezdeményezi, hogy uniós és magyar kormányzati támogatással cseréljék ki a fővárosi társas- és családi házak vízhálózataiban található ólomcsöveket.

Török Gábor is megszólalt az ellenzéki előválasztás ügyében

Infostart

Karácsony Gergely nagyot hajrázott, és ha ilyen fegyelmezett lesz az ellenzék, az ősszel is kihívója lehet Tarlós Istvánnak a főpolgármesteri posztért - mondta a politológus.

Tarlós István verhető ősszel, ha a következő hónapokban is ilyen meglepő fegyelmezettségről tesz tanúbizonyságot az ellenzék - mondta Török Gábor a Válasz Online-nak az ellenzéki előválasztásról. "Végre leesett nekik, miről szól a nyolc éve elfogadott választási rendszer. Felfogták az együttműködési kényszert és képesek is voltak eszerint cselekedni" - vélekedett a politológus, és úgy látja, hét-nyolc év után elkezdtek közös jelöltekben gondolkodni.

Az előválasztáson a szavazatok kevesebb mint felével győztes Karácsony Gergely kampányolt szerinte a legjobban, ő mutatta leginkább kompetens politikus képét, és ha mögé állnak a DK, a Momentum és az MSZP szavazói, akkor lehet esélye, Török Gábor szerint ennél szélesebb összefogásra Budapesten nincs is szükség a Fidesz legyőzéséhez.

A DK által támogatott Kálmán Olga indulását a politológus jó ötletnek tartotta, de maga Kálmán Olga nem volt jó. "Bebizonyosodott, hogy a politika mégiscsak szakma, amit versenyhelyzetben egy edzett és felkészült politikus jobban művel, mint az, aki a hatáskeltéshez ért, de a közlekedéspolitikához cseppet sem. Kálmán Olga finoman szólva sem mutatta a hozzáértő politikus képét, Karácsonyt meg vitalizálta a versenyhelyzet. Ezt értékelhették az ellenzéki szavazók" - mondta Török Gábor, de úgy látja, Karácsony győzelmével nem sokat nyert az MSZP, "még ha most nyilván próbálnak is rákéredzkedni a győzelmi csoportképre", mert Karácsonyt senki nem gondolja szocialista politikusnak.

Az ellenzéki jelöltekről azt mondta, Karácsony Gergely iszonyatos kockázatot vállalt, mert ha most veszített volna, vége lett volna politikusi karrierjének.

Kerpel-Fronius Gábor és a Momentum is elérte, amit várhatott: megismertethették egy eddig ismeretlen politikusukat. Kálmán Olga átlépte a Rubicont – nem lesz egyszerű visszatérnie az újságíráshoz ezek után, de ha politikus lesz, akkor nem annyira rossz belépő ez az eredmény.

A politológus beszélt még arról is, hogy Puzsér Róbert indulása az őszi főpolgármester-választáson beleszólhat az erőviszonyokba, de szerinte ha a következő hónapokban is ilyen meglepő fegyelmezettségről tesznek tanúbizonyságot, a meccs ősszel Karácsony és Tarlós közt lesz csak értelmezhető.

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018