eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Tarlós István főpolgármester beszél, mielőtt Kürti Gáborral, a Magyar Kerékpárosklub elnökével  együttműködési megállapodást írt alá a Városházán 2018. október 17-én.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Tarlós István: az ellenzéki jelöltek teljesíthetetlen ígéretekkel bombázzák a lakosságot

Alkalmatlannak tartja az ellenzéki főpolgármester-jelölti előválasztáson résztvevőket a város vezetésére Tarlós István főpolgármester, aki nyílt levelében azt írta: az ellenzék az előválasztással gyűjti a választók adatait.

A Magyar Nemzetben jelent meg Tarlsó István főpolgármester nyílt levele. A városvezető szerint az ellenzéki főpolgármester-jelölti előválasztáson ha a felek valóban meg akartak volna mérkőzni egymással, előkerültek volna Karácsony Gergely zuglói ügyei, ám ezeket kínosan kerülték.

Tarlós István azt írta: ő 1994-ben tartott ott, ahol most Karácsony Gergely, leszámítva, hogy Óbuda nem állt a csőd szélén, míg Kálmán Olga főpolgármester-jelölti szereplésének a városvezető szerint egzisztenciális szaga van.

A jelöltek ráadásul teljesíthetetlen ígéretek tömegével bombázzák a lakosságot – tette hozzá Tarlós István, aki szerint a jelöltek becsapják az embereket, és bántó felkészületlenséget árulnak el. "Fogalmam sincs, hogy ezekkel a jelöltekkel miről lehetne vitatkozni" – fogalmaz a városvezető, felsorolva az elmúlt évek fontosabb fővárosi felújításait és beruházásait.

Tarlós István szerint az előválasztás közjogi értelemben nem minősül választásnak, így jogi kockázata sincs. Az ellenzék viszont közben – bár elítéli ezt – gyűjti a választók adatait – tette hozzá a főpolgármester, aki szerint némelyik jelölőszervezet (például a Párbeszéd) gyakorlatilag nem is létezik.

Tarlós István az önállótlanságáról szóló híreszteléseket szamárságnak nevezte, hangsúlyozva: bár a Fidesz 30 éve támogatja, nem tagja a pártnak, 30 éves politikai pályafutása alatt senkitől sem kapott utasításokat.

Dübörög és durvul

Mint ismert, szerda délig lehet szavazni az előválasztáson az ellenzéki főpolgármester-jelöltekre. A jelöltek nagy erőkkel kampányolnak, a DK főpolgármester-jelölteje, Kálmán Olga és az MSZP–Párbeszéd támogatását bíró Karácsony Gergely is végigjárta a fővárosi kerületeket. De a Momentum aspiránsa, Kerpel-Fronius Gábor is az utcákat róta, a fiatalokat hiányolva a szavazóhelyeken látott sorokból.

Tarlós Isván az InfoRádió Aréna című műsorában korábban azt mondta, az ellenzék főpolgármester-jelölti előválasztás csak azt mutatja meg, hogy az ellenzéknek nincs egy erős és komolyan vehető ellenjelöltje.

A kampány ugyanakkor úgy tűnik, a végére kezd eldurvulni. A DK hivatalos bejelentést tesz a Civil Választási Bizottságnál választási csalás miatt, ugyanis többen felhívták a figyelmüket egy félrevezető tartalmú automata hívásra, amelyet egy 21-es körzetszámú számról indítottak. A hívás úgy állítja be Karácsony Gergelyt, mintha Gyurcsány Ferenc és a DK által hivatalosan támogatott jelölt lenne, ehhez pedig Gyurcsány Ferenc egy korábbi tévészereplésének hanganyagát is felhasználták.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×