eur:
392.82
usd:
366.17
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pixabay

Totálisan bekamerázzák Pécset

A baranyai megyeszékhely 65 pontján 140 kamera figyel majd, ennek alig negyede, majd fele volt eddig Pécsett.

Pécs 65 pontján szerelnek fel új térfigyelő kamerákat november közepéig, jelenleg a kiviteli tervek készítése, a szükséges engedélyek beszerzése zajlik. A 136 millió forintos beruházás részeként a térfigyelőközpontot is korszerűsítik, a munkák végeztével 140 kamera pásztázza majd a pécsi utcákat, tereket - írja a PécsiÚjság.hu.

Még a 2010-es Európa Kulturális Fővárosa projekt keretében helyeztek el 32 darab térfigyelő kamerát Pécsett, ezek száma a későbbi bővítések révén mostanra megduplázódott. Ugyan az eszközök sokat segítenek a bűnüldözésben, illetve a megelőzésben, azonban a szakemberek szerint a hatékonyság növelése érdekében jóval többre van szükség.

Kertvárosban 19, a keleti városrészben 21, Uránvárosban és Szigeti városrészben 13, a belvárosban 12 új kamerát szerelnek fel. Új eszközök kerülnek többek közt a kertvárosi Testvérvárosok terére, az Aidinger János, a Móra Ferenc utcákba és a Maléter Pál útra, a keleti városrészben a Fekete Gyémánt térre, a Komlói útra és a Fehérhegyi utcába.

Egyetemvárosban és Uránvárosban más helyszínek mellett a Stadion és a Tüzér utcákban, az Ifjúság útján és a Rókus utcában helyeznek ki eszközöket, a belvárosban pedig például a Citrom, a Munkácsy Mihály és a Lánc utcában.

A városhoz kapcsolódó hír még, hogy a Bama.hu szerint az őszi félévre 13 ezer jelentkező célozta meg a Tudományegyetemet, Szilas Miklós zeneszerző pedig a napokban dalt írt a Mecsek fővárosáról.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×