eur:
393.26
usd:
368.03
bux:
66083.45
2024. április 24. szerda György
Molnár Zsolt, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) országgyűlési képviselője, az Országgyűlés nemzeti összetartozás bizottságának alelnöke sajtótájékoztatót tart Nemzetpolitika baloldalról címmel az Országgyűlés Irodaházában 2018. október 10-én.
Nyitókép: MTI / Bruzák Noémi

Molnár Zsolt: szocialista politikus is pályázik Karácsony Gergely helyére

Karácsony Gergely és az MSZP megállapodott arról, hogy az önkormányzati választásokig a főpolgármester-jelölt nem tesz alaptalanul olyan kijelentéseket, amelyek a szocialista párt hírnevét csorbítják – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Molnár Zsolt, a párt budapesti elnöke. A politikus ugyanakkor nem cáfolta, hogy Karácsony Gergely helyére Horváth Csaba szocialista politikus fog pályázni a választáson.

„A leghatározottabban állíthatjuk, hogy semmilyen Fidesz-MSZP összejátszás vagy mutyi nem történt” – fogalmazott Molnár Zsolt. Nem kötöttek titkos háttér-megállapodást a zuglói képviselő-testület MSZP-s és fideszes tagjai – jelentette ki a Magyar Szocialista Párt budapesti elnöke. Szerinte elhibázott volt a megfogalmazás, amit Karácsony Gergely zuglói polgármester az ATV műsorában alkalmazott, ezért az MSZP megegyezett a főpolgármester-jelölttel: a jövőben tartózkodni fog az ilyen kijelentésektől. Mint mondta, arra kérték a Párbeszéd társelnökét, hogy a szakmai kifogásait fogalmazza meg, de kerülje az olyan félreérthető mondatokat, amelyek a szövetségesét hozhatják alaptalanul rossz hírbe.

Molnár Zsolt elárulta: még áprilisban megszülethet a közös ellenzéki polgármesterjelölt-lista. Hozzátette: nem kizárt, hogy Karácsony Gergely zuglói polgármester helyére egy ismert szocialista politikus fog pályázni.

„Rövidesen az ellenzéki pártok Budapesten megegyezésre fognak jutni, aminek része lesz nyilván Zugló kérdése is”

– fogalmazott, hozzátéve: lehetséges és igen valószínű forgatókönyv, hogy Horváth Csaba indul a kerületben.

Az MSZP budapesti elnöke hozzátette: az európai parlamenti választások eredménye a most kialkudott arányokon nem fog változtatni. „Ha megveszek egy részvényt a mai árfolyamon, akkor lehet, hogy fél év múlva, két hónap múlva többet vagy kevesebbet ér, ennek a kockázatát vállalom. Akik most aláírnak egy megállapodást a polgármesterek tekintetében, meg az előválasztás második fordulójára, azok ezen az árfolyamon kötik meg” – fogalmazott.

Molnár Zsolt arról is beszélt, hogy a szocialista párt számára a legfontosabb kampányüzenet nem a városvezetést érintő kérdésekben, hanem a magyar demokrácia állapotában rejlik.

„A legerősebb védőbástyája a magyar jogállamiság megmaradt értékeinek az önkormányzatiság”

– vélekedett. A politikus szerint ez nemcsak azért fontos, hogy minél több önkormányzatban pozícióhoz jusson az ellenzék, hanem azért, hogy „a társadalomban helyes arány alakuljon ki a mindenkori hatalom ellenőrzésére”. Molnár Zsolt mindazonáltal hozzátette: a fékek és ellensúlyok hívó szava csak a nagyobb városokban lesz a kampány középpontjában, a kisebb településeken a helyi kérdésekre próbálnak majd válaszokkal szolgálni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: "ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik"

Nehéz ugyan szerinte kisilabizálni, hogy mit hoz a jövőt, de a kormány segít abban az MKIK-val összefogásban, hogy megfelelő, korszerű, időt álló képzésben részesülhessenek a fiatalok egy veszélyes világban is - mondta a miniszterelnök egy fiatalok szakmaválasztását segítő fesztivál szónokaként.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 14:11
×
×
×
×