eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Jakab Péter jobbikos országgyűlési képviselő, Kepli Lajos jobbikos képviselő, Bősz Anett, a Magyar Liberális Párt ügyvivője, Szél Bernadett független képviselő, Vadai Ágnes, a DK képviselője, Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő, Tordai Bence, a Párbeszéd képviselője és Arató Gergely DK-s országgyűlési képviselő (b-j) kitűzték az ellenzék Márciusi kiáltványát a Kossuth téren, az Országház kapujára 2019. március 15-én.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Kitűzte kiáltványát az ellenzék a Parlamentnél

A Kossuth téren folytatódott a közös ellenzéki megmozdulás.

Az ellenzéki tüntetés résztvevői közül többen a Kossuth térre vonultak. A tüntetésen felszólaló ellenzéki politikusok és civilek közösen kitűzték a rendezvényen is felolvasott, nyolcpontos Márciusi kiáltványt az Országház kapujára.

A kiáltvány kimondja, hogy

  • az állam nem szolgálhatja egyetlen párt érdekeit sem, hanem részrehajlás nélkül minden ember szabadságán és jólétén kell dolgoznia,
  • sajtószabadságot követel,
  • közösen harcot hirdet a szegénység és a kiszolgáltatottság ellen, a minél szélesebb társadalmi szolidaritás megvalósulásáért,
  • történelmi helyünk az európai népek közösségében van,
  • értéknek tekinti a nemzeti összetartozást és támogatja a magyar közösségek identitásának megőrzését,
  • a színvonalas oktatáshoz, egészségügyi és szociális ellátáshoz való jog mindenkinek jár,
  • törvény előtti egyenlőséget és jogbiztonságot követel, fellépést ígér a korrupció ellen,
  • a magyar ellenzék azért dolgozik közösen, hogy Magyarország egy biztonságos, szabad és demokratikus jogállam legyen.

Előzőleg a Szabad sajtó útján tartott tüntetésen a felszólalók az egység mellett álltak ki.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×