INFORÁDIÓ 
2021. január 28. csütörtök
Karola, Károly

cím

irányítószám

posta

ingatlan

Elkerített építési terület az Erzsébet híd pesti felhajtójánál 2018. szeptember 5-én. A kéménymentes belváros projekt keretében a Főtáv Budapesti Távhőszolgáltató Zrt. a Rác fürdőtől a Városház utcáig, az Erzsébet hídon át haladó stratégiai távhővezetéket épít ki.

Mostantól minden egyes ingatlannak pontos címe lesz

Infostart

Az önkormányzatok jegyzői feladata és felelőssége komoly az ügyben.

Magyarországon a közigazgatás eddig nem rendelkezett egységes, az ország valamennyi címét lefedő nyilvántartással, ezért létrehozták a központi címregisztert - olvasható a Veszprémi Naplóban. A rendelkezésről, vagyis a címregiszterről és a címkezelésről a kormány rendelkezett, vagyis mostantól minden ingatlannak kell, hogy legyen pontos címe. A címképzésért felelős szerv az ingatlan fekvése szerint illetékes települési önkormányzat jegyzője.

Nemesvámos jegyzője, Kötél Krisztina a lapnak nyilatkozva elmondta, ingatlan-nyilvántartási azonosítója már minden ingatlannak van, ehhez társul az irányítószám. Ám amennyiben még nincs meg a címadat minden információja, a jegyző haladéktalanul felkeresi címképzésért felelős szervet. Mint beszámolt róla, Nemesvámoson és Veszprémfajszon tavaly nyáron fejeződött be a címek felülvizsgálata részben egy hivatali dolgozó munkavégzése során, részben - a képviselő-testületek által biztosított saját forrás terhére - megbízási szerződés keretében külső szakértő bevonásával.

Természetesen a településeknek kötelező utcákat, házszámokat "adni". Veszprémben például 2014-ben volt egy nagy városi felülvizsgálat, ami kizárta, hogy valaki olyan címet diktáljon be, ami nem egyezik a földhivatali adatokkal.

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018