eur:
393.85
usd:
365.06
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Roncsautót szállítanak el a Városligetből egy budaörsi telephelyre 2014. október 8-án. A Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság (FÖRI) csaknem négyszáz roncsautót talált szeptemberben, amelyek elszállítását már megkezdték, és ezzel parkolóhelyeket szabadítanak fel.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Így működik a nagy budapesti roncstemető

Ha hat hónapig nem kerül elő a közterületen felejtett autóroncs tulajdonosa, a kocsit elárverezik vagy bontóba küldik.

A használaton kívüli, magára ha­gyott roncs járművekből a fővárosban van a legtöbb, az elszállításuk első számú felelőse a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság (FÖRI), amelytől a Bors megtudta, ha a járműnek van forgalmi rendszáma és érvényes műszaki engedélye, valamint szabályosan parkol, akkor gyakorlatilag nincs mit tenni, amíg érvényesek a papírok.

Ha írásbeli bejelentés érkezik a FÖRI-hez egy roncsról, 30 napon belül elbírálják a beadványt. A közterület-felügyelők a helyszínen szemlét tartanak, és ha hiányosságot találnak, akkor jegyzőkönyvet vesznek fel. Tájékoztatót hagynak a tulajdonosnak a szélvédőn, hogy a gépjárművét 10 napon belül szállíttassa el a közterületről.

Miután a FÖRI elszállíttatta az autóroncsot, újra meg kell próbálnia értesítenie a tulajdonost azokon az elérhetőségeken, amelyek a gépjármű-nyilvántartásban szerepelnek. Ha nyolc napon belül a tulaj nem válaszol, mindezt meg kell ismételni. Hat hónapig köteles tároltatni a FÖRI a járműveket a telephelyen. Ha utána sem jelentkezik az autó gazdája, akkor állapottól függően árverésen értékesíthetik, vagy hulladékbontóban megsemmisíthetik. Ez esetben minden költség a tulajdonost terheli.

Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×