INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 23. szerda
Tekla

föri

roncsautó

elszállítás

Roncsautót szállítanak el a Városligetből egy budaörsi telephelyre 2014. október 8-án. A Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság (FÖRI) csaknem négyszáz roncsautót talált szeptemberben, amelyek elszállítását már megkezdték, és ezzel parkolóhelyeket szabadítanak fel.

Így működik a nagy budapesti roncstemető

Infostart

Ha hat hónapig nem kerül elő a közterületen felejtett autóroncs tulajdonosa, a kocsit elárverezik vagy bontóba küldik.

A használaton kívüli, magára ha­gyott roncs járművekből a fővárosban van a legtöbb, az elszállításuk első számú felelőse a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság (FÖRI), amelytől a Bors megtudta, ha a járműnek van forgalmi rendszáma és érvényes műszaki engedélye, valamint szabályosan parkol, akkor gyakorlatilag nincs mit tenni, amíg érvényesek a papírok.

Ha írásbeli bejelentés érkezik a FÖRI-hez egy roncsról, 30 napon belül elbírálják a beadványt. A közterület-felügyelők a helyszínen szemlét tartanak, és ha hiányosságot találnak, akkor jegyzőkönyvet vesznek fel. Tájékoztatót hagynak a tulajdonosnak a szélvédőn, hogy a gépjárművét 10 napon belül szállíttassa el a közterületről.

Miután a FÖRI elszállíttatta az autóroncsot, újra meg kell próbálnia értesítenie a tulajdonost azokon az elérhetőségeken, amelyek a gépjármű-nyilvántartásban szerepelnek. Ha nyolc napon belül a tulaj nem válaszol, mindezt meg kell ismételni. Hat hónapig köteles tároltatni a FÖRI a járműveket a telephelyen. Ha utána sem jelentkezik az autó gazdája, akkor állapottól függően árverésen értékesíthetik, vagy hulladékbontóban megsemmisíthetik. Ez esetben minden költség a tulajdonost terheli.

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018