INFORÁDIÓ
2022. június 26. vasárnap
János, Pál

oktatás

problémás gyerek

gyógypedagógus

iskola

Diákok játszanak a tanteremben a nyíregyházi Zelk Zoltán Angol és Német Kéttannyelvű Iskolában a nyári szünet előtti utolsó tanítási napon, 2018. június 15-én. Ezen a napon véget ér a 2017/18-as tanév és megkezdődik a két és fél hónapos nyári vakáció.

Egyre több a problémás gyerek a magyar iskolákban, pedig volna megoldás!

Infostart

Lapértesülés szerint nőtt a sajátos nevelési igényű tanulók száma a szeptemberben kezdődött tanévben. Brassainé Balogh Judit gyógypedagógus-logopédus az InfoRádió kérdésére elmondta: ennek oka az, hogy egyre kevesebb figyelem jut a gyermekekre, pedig nem mindegyiküknek van valós problémája.

Egyre több a problémásnak nyilvánított gyerek a magyar általános iskolákban, pedig egy kis odafigyeléssel jelentősen csökkenteni lehetne a számukat - mondta az InfoRádió kérdésére Brassainé Balogh Judit gyógypedagógus-logopédus.

Hozzátette:

számos esetben nincs valódi gond ezekkel a gyerekekkel, csak sajnos úgy jutnak el az iskoláig, hogy ott már hátrányra, lemaradásra vannak "ítélve".

A szakember arról beszélt, hogy ezekkel a gyerekekkel 3 éves korukig nem foglalkoznak kellő módon a családjukban, ezért már hátránnyal kerülnek az óvodába, és mire az iskolába jutnak, már többnyire képtelenek lépést tartani a többi gyerekkel.

Mivel az általános iskola első osztályában nincs évismétlés, ezért őket áttolják a másodikba, ahol már akkora a lemaradásuk, hogy semmi esélyük nincs a fontos ismeretek megszerzésére.

Sok esetben azért mondják egy gyerekre, hogy diszlexiás, mert nem tanították meg olvasni, pedig képes lett volna rá.

Természetesen vannak olyan gyerekek, akikkel valóban gond van, de nincsenek ilyen sokan - hangsúlyozta Brassainé Balogh Judit.

A szomorú képhez az is hozzátartozik, hogy annyi gyógypedagógus sincs a rendszerben, amennyi a valóban problémás tanulókhoz szükséges lenne - mondta végül a szakember.

Nyitókép: MTI Fotó: Balázs Attila

Kapcsolódó hang

Sajátos nevelési igényű gyerekek - Brassainé Balogh Judit gyógypedagógus-logopédus
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018