INFORÁDIÓ 
2021. január 18. hétfő
Piroska

orbán viktor

miniszterelnök

rádió

Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban Nagy Katalin műsorvezetőnek a Kossuth rádió stúdiójában 2018. október 12-én.

Orbán Viktor: aki Magyarországba beleharap, annak erős fogsorral kell rendelkezni

Infostart

Ütésálló gazdaságunk van - fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök a közrádiónak adott péntek reggeli interjújában. Beszélt az egészségügyi béremelésről, és arról is, hogy szerinte sosem érdemes a külföldiek életelvárásaihoz mérni személyes céljainkat.

Egyesek szerint száz éve nem volt ilyen jó pályán a magyar gazdaság, a harmadik negyedévben már 5 százalékkal növekedett a magyar gazdaság, az uniós átlag duplájával. Orbán Viktor miniszterelnök erről a közrádiónak adott péntek reggeli rádióinterjújában elmondta, 2010 óta csak 8 év telt el, s ha valaki végigtekintett az akkori Magyarország képén, akkor azt látta, egy legyengült állapotban lévő országban él, ma viszont már ütésálló gazdaságunk van.

Külön kiemelte, hogy

a tehetség mellett a befektetők azt láthatják most nálunk, hogy a munkásokra érdemes alapozni, mert jó ötleteik vannak és szeretnek dolgozni.

Magának is üzenve azt mondta, a számokat látva "most nem szabad hátradőlni".

Orbán Viktor aláhúzta, őt

sosem foglalkoztatta az, hogy hogyan zárkózhatunk fel más országokhoz, "engem a többiek nem érdekelnek, (...) a magyarok önmagukban érezzék magukat sikeresnek".

Szerinte

sohasem érdemes a külföldiek életelvárásaihoz mérni a célokat.

Kásler Miklósnak, az emberi erőforrások miniszterének az egészségügyi béremelésről szóló bejelentéseiről elmondta, sok szakértőt kérdezett, ez alapján fogalmazódott meg, hogy az ápolónők helyzetét kell javítani legelőször.

"Vakartuk a fejünket Varga Mihály miniszterrel, hogy hogy tudjuk ezeket a kéréseket teljesíteni" - emlékezett vissza Orbán Viktor, aki szerint a pénzügyminiszter képes lesz a négyéves béremelési program fedezetének előteremtésére.

A családpolitikikai nemzeti konzultáció folyárásól szólva elmondta, "vannak ügyek, amelyekben érdemes egyetértési pontokat létrehozni", az alkotmányügy, a munka, a migráció és a családpolitika márpedig ilyen pontok. Értékelése szerint a nemzeti konzultáció formája bevált, az emberek a konyhaasztalon maguk elé húzzák a kérdőívet és előveszik a tiszta logikájukat. Ezek eredménye Orbán Viktornak azért fontos, hogy a megfelelő politikai döntéseket kormánya élén meg tudja hozni. Ugyanígy a külföldön folytatott küzdelemben is fontos volt a migrációval kapcsolatos konzultáció, "rögtön a népszavazás után a legfontosabb intézmény".

Kommentálta azt a hírt is, miszerint a magyar kormány verhofstadtos kisbuszát megállították Belgiumban és leszereltették róla a plakátot:

"egyik demokrácia sem tökéletes".

Szerinte a nyugat-európaiaknak egy valamiféle elkényelmesedett demokráciája van, miközben ő

minden reggel úgy kel fel, hogy "derékon vágják", itt még egy béremelésért is kritizálják, nálunk a politikusok között tehát "utcai harcosokra" van szükség, ilyennek tartja magát is.

"Aki Magyarországba beleharap, annak erős fogsorral kell rendelkezni" - fogalmazott a rádióinterjúban Orbán Viktor miniszterelnök.

Nyitókép: MTI / Szigetváry Zsolt
A címlapról ajánljuk

Elhunyt Sas József

Meghalt Sas József, a Mikroszkóp Színpad egykori igazgatója, színész és rendező....
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018