eur:
393.12
usd:
366.79
bux:
66614.89
2024. április 25. csütörtök Márk
Sószóró Budapesten, a Váci úton 2017. január 31-én. Ónos eső veszélye miatt másodfokú (narancssárga) figyelmeztetést adtak ki Budapestre és Pest megyére, valamint Bács-Kiskun, Fejér, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Baranya és Veszprém megye területére. Békés, Csongrád, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Vas és Zala megyében elsőfokú a figyelmeztetés ónos eső veszélye miatt.
Nyitókép: MTI Fotó: Máthé Zoltán

Utcai kamerák telepítéséről is dönthet ma a Fővárosi Közgyűlés

A gyorshajtások, illegális gyorsulási versenyek miatt kameráznák be a Szentendrei út és a Váci út egy részét, és utcát nevezhetnek el Óbudán Makovecz Imre Ybl Miklós-díjas építészről.

A fővárosi önkormányzat szervezeti és működési szabályzatának (szmsz) a közfejlesztési tanács létrehozása miatti módosításáról, a Szentendrei úton és a Váci úton elhelyezendő közlekedésbiztonsági kamerák telepítéséről, valamint közterületek elnevezéséről is dönthet a Fővárosi Közgyűlés a mai ülésén, amelyen várhatóan több mint hatvan előterjesztést tárgyalnak majd meg.

A javaslat szerint a fővárosi önkormányzat szmsz-e azzal egészülne ki, hogy a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának döntései után - a testületről szóló kormányhatározatban foglaltak szerinti ügyekben - kizárólag a főpolgármester előterjesztése alapján dönt a Fővárosi Közgyűlés.

A testület ma tárgyalhatja azt az előterjesztés is, amelyben új, állandó közlekedésbiztonsági kamerák létesítését kezdeményezik a gyorshajtások miatt a III. kerületben, a Szentendrei úton és a XIII. kerületben, a Váci úton.

Mint a javaslatban írták,

az elmúlt években számos olyan, halállal vagy személyi sérüléssel járó baleset történt Budapesten, amelynek oka vélelmezhetően illegális gyorsulási verseny volt: ezek kedvelt helyszínei a Szentendrei út és a Váci út.

A Váci úton a személyi sérüléses baleseteknél a gyorshajtás napközben is szerepet játszik.

A város vezetőinek javaslatára a Fővárosi Közgyűlés kiterjesztheti a helyi iparűzési adó alóli mentességgel érintett vállalkozások körét is. A javaslat szerint a mentességnek az adóalap által meghatározott határát az eddig 1 millióról 1,5 millióra emelnék.

A képviselők tárgyalhatnak közterületek elnevezésére vonatkozó kezdeményezéseket is: dönthetnek arról is, hogy Makovecz Imre Ybl Miklós-díjas építész, a magyar organikus építészet megteremtőjének nevét vegye fel a III. kerületi Kecske utca egy szakasza.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Erősödik a forint csütörtök reggel

Erősödik a forint csütörtök reggel

A szerda reggeli erősödést követően délután ismét gyengülni kezdett a forint a vezető devizákkal szemben, ezt követően azonban úgy tűnik, hogy ismét képes magára találni a magyar fizetőeszköz, csütörtök reggel ugyanis ismét a forinterősödésé a főszerep. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.    

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×