eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pixabay.com

Utcára mennek kedden a szakszervezetek

A cél: megakadályozni a béren kívüli juttatások megadóztatását. A LIGA Szakszervezetek és a Magyar Szakszervezeti Szövetség szervezi, délután 3-kor gyülekeznek a jegybank előtt, innen mennek a Kossuth térre.

A béren kívüli juttatások megadóztatása ellen fognak tiltakozni Budapest belvárosában kedden - írja a HVG.hu. A tüntetés ötletgazdája a Paksi Atomerőmű Zrt. váltóműszakos dolgozóit tömörítő MÉSZ, a demonstrálók pedig arra is felhívják a figyelmet, hogy a változtatás előkészítése során semmilyen módon nem egyeztettek a döntéshozók az érintettekkel, mindössze tárgyalási ígéretekkel kellett beérniük.

A paksiakhoz csatlakoztak az egyesült villamosenergia-ipari dolgozók (EVDSZ) és a vegyipari dolgozók (VDSZ) is, amely kezdeményezésére részt vesz

a Liga Szakszervezetek és a Magyar Szakszervezeti Szövetség is - utóbbi kettő szervezi is a megmozdulást.

Az EVDSZ közlése szerint minden érintett azonnal érezheti majd a cafeteriaszabályok változását, ugyanis markáns hatással lesz az emberek nettó jövedelmére,

havonta akár 30 ezer forinttal is megrövidülhetnek egyes háztartások,

ami a közlés szerint nem segíti a munkaerőhiány kezelését, és távolabb kerül a magyar bérszínvonal akár még a V4-es országok jövedelmi szintjétől is.

A tüntetők a Magyar Nemzeti Bank Szabadság téri épülete előtt gyülekeznek kedden 15 órakor. A beszédek után petíció átadását tervezik a jegybank elnökének, Matolcsy Györgynek. Az MNB épületétől a Bajcsy-Zsilinszky út útba ejtésével az Alkotmány utcán vonulnak a Kossuth térre, ahol beszédekkel folytatódik a demonstráció.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×