eur:
393.16
usd:
368.4
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Baán László, a Liget Budapest Projekt miniszteri biztosa, a Szépművészeti Múzeum - Magyar Nemzeti Galéria főigazgatója beszél a Liget Budapest Projektben megvalósuló beruházásokról a Városliget Zrt. Dózsa György úti székhelyén 2018. július 4-én. A háttérben a Liget Budapest Projektben megvalósuló új Néprajzi Múzeum építkezése.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Már több létesítményt átadtak a Ligetben - így áll a projekt

A Liget Budapest Projekt több eleme is hónapokon belül kivitelezési szakaszba lép. Legkésőbb jövő év elején elkezdődhet az Új Nemzeti Galéria építése is – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Baán László, a projektért felelős kormánybiztos.

A Liget Projekt több létesítményét már átadták, például a kutyás élményparkot, az ifjúsági sportpályát, vagy a Vakok Kertjét – emlékeztetett a projektért felelős kormánybiztos. Az egyedülálló Országos Restaurálási és Raktározási Központ épületét év végén adhatják át, és nyáron kezdhetnek beköltözni – mondta Baán László, aki hozzátette: látványraktárakat hoznak létre, ahol a látogatók bepillanthatnak az intézmény életébe és időről időre a restaurálás folyamataiba is. A Közép-Európai Művészettörténeti Kutatóintézethez hasonló színvonalú múzeumi háttérintézmény még nem született – hangsúlyozta.

Szintén év végén kezdődhet az Új Nemzeti Galéria kivitelezési szakasza – tette hozzá a Szépművészeti Múzeum-Magyar Nemzeti Galéria főigazgatója. A célnak megfelelő épületet a világhírű, Pritzker-díjas SANAA cég tervezi.

„Csináltak egy nagyszerű dizájnt, nekünk meg az volt a dolgunk, hogy minden tiszteletünk mellett ez a dizájn működjön is a műtárgyak számára, a látogatók számára is”

– fogalmazott Baán László. Mint mondta, év végén vagy jövő év elején el is kezdődhet a kivitelezés.

A Városligeti Színháznak elkészültek a kiviteli szintű tervei, jövő év első felében elkezdhetik az építkezést. A projektért felelős kormánybiztos kiemelte: 140 éves hagyománya van a városligeti színházlkultúrának, az 1870-es években már állt itt teátrum, melyet a 20. század elején a Vágó testvérek szecessziós épületté alakítottak át, ezt 1952-ben lebontották. A projekt keretében a külső homlokzatot visszaállítják, a belső teret pedig modern gyermek és ifjúsági színházat alakítanak ki – tájékoztatott Baán László.

Már év végén befejezhetik Olof Palme Ház épületét, a Magyar Zene Háza 2019 végére, a Néprajzi Múzeum épülete pedig 2020 nyarára készülhet el – mondta a kormánybiztos.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×