eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Budapest, 2018. február 23.Baán László, a Liget Budapest Projekt miniszteri biztosa, a Szépművészeti Múzeum - Magyar Nemzeti Galéria főigazgatója beszél az épülő, várhatóan 2018-ban elkészülő Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ épülete sajtóbejárása előtt Budapesten az egykori Szabolcs utcai kórház területén 2018. február 23-án. Az összesen csaknem 37.000 négyzetméteres, világszínvonalú, a Városliget közelében felépülő, minden szakmai igényt kielégítő épületegyüttesben a raktárak, restaurátor-műhelyek, kutatószobák, irodák mellett a tervek szerint helyet kap majd a Közép-Európai Művészettörténeti Kutatóintézet és egy látogatóközpont is. Az európai viszonylatban is egyedülálló központ köré egy, a nyitvatartási időben szabadon használható 13.000 négyzetméteres parkot is kialakítanak. A Narmer Építészeti Stúdió tervei alapján készülő fejlesztés a régi és új épületek összhangjára törekszik. Európa egyik legkorszerűbb múzeumszakmai központjának építése a tervek szerint halad, 2018. február 23-án
Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Kiderült, miért vonták vissza az új Nemzeti Galéria építési engedélyét

A hatósági eljárás során elkövetett, kisebb technikai hibáról van szó. A kivitelezési munkálatok előkészítése az előzetes terveknek megfelelően, ütemezetten halad - áll a beruházó közleményében.

A Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság döntése az új Nemzeti Galéria építési engedélyének kapcsán a beruházás szakmai tartalmát nem érinti, az a projekt kivitelezésében késést nem okoz - hangsúlyozta a Városliget Zrt.

Mint kiemelték, a döntés a hatósági eljárás során elkövetett, kisebb technikai hibára vezethető vissza, a megismételt eljárásban a hatóság minden bizonnyal korrigálni fogja ezt a hibát. A Liget Budapest projekt megvalósításáért felelős Városliget Zrt. valamennyi feladatát a jogszabályoknak megfelelően végzi, beruházásait jogerős és végrehajtható engedélyek birtokában hajtja végre, így természetesen a projekthez kapcsolódó fejlesztések - beleértve az új Nemzeti Galéria kivitelezését is - jogerős és végrehajtható építési engedélyek birtokában indulnak meg - áll a közleményben.

A Ligetvédők Facebook-oldalán közzétett információk szerint az új Nemzeti Galéria épületére kiadott építési engedély irataiba a CivilZugló Egyesület jogi képviselője tavaly nyáron be akart tekinteni, ezt azonban Budapest Főváros Kormányhivatalának V. Kerületi Hivatala jegyzőkönyvben megtagadta.

A CivilZugló ez ellen benyújtott keresete nyomán a bíróság hétfőn az ügyféli jogok súlyos korlátozása miatt az új Nemzeti Galéria építési engedélyét megsemmisítette, és az V. Kerületi Hivatalt új eljárás lefolytatására utasította.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×