INFORÁDIÓ 
2019. szeptember 22. vasárnap
Móric

liget budapest projekt

2019.06.02. 16:00

Magyar Zene Háza: megoldották a legnagyobb nehézséget

A Városligetben ütemezetten halad a Magyar Zene Háza építése. Magyarországra látogatott az épület tervezője, Fudzsimoto Szú sztárépítész és a beruházás helyszínén megtekintette a munkálatokat. A Liget Projekt megvalósításáért felelős Városliget Zrt. vezérigazgatója, Gyorgyevics Benedek az InfoRádiónak elmondta 2021 végétől a nagyközönség is birtokába veheti a Magyar Zene Házát.
2019.05.17. 15:02

Baán László: 15 éven belül megtérül a Liget Budapest Projekt

A Szépművészeti Múzeum ezentúl igyekszik rendszeresen fontos művekkel gyarapítani a gyűjteményét – mondta Baán László az InfoRádió Aréna című műsorában. A főigazgató hozzátette: év végén megnyílt az intézmény barokk szárnya is. Arról is beszélt, hogy 15 éven belül gazdaságilag megtérülhet a Liget Budapest Projekt. A beruházás miniszteri biztosa reméli, hogy még idén elkezdődhet az új Nemzeti Galéria építése is.
2019.02.06. 19:00

Európa egyik legkorszerűbb játszótere épül a Városligetben - videó

Megkezdődik Magyarország legnagyobb és legkorszerűbb játszóterének kivitelezése a Liget Budapest projekt keretében; az úgynevezett Nagyjátszótér több mint 13 ezer négyzetméteren a park dél-keleti részén áll majd, ahol biztonságos környezetben, integrált és korosztályokra bontott játékelemeivel várja a gyermekeket és szüleiket 2019 őszétől.
2018.10.31. 10:27

Már több létesítményt átadtak a Ligetben - így áll a projekt

A Liget Budapest Projekt több eleme is hónapokon belül kivitelezési szakaszba lép. Legkésőbb jövő év elején elkezdődhet az Új Nemzeti Galéria építése is – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Baán László, a projektért felelős kormánybiztos.
2018.10.02. 08:30

Ezekben a kerületekben jó befektetés lehet lakást venni

Hamarosan létrejön néhány zóna a fővárosban, amely egészen más képet fest majd pár év múlva, mint ma. A Portfolio.hu olyan területeket térképezett fel Budapesten, ahol kedvező hosszú távú befektetésnek tűnik ingatlant vásárolni.
2018.08.24. 10:55

Baán László: a Szépművészeti Múzeum a pincétől a padlásig megújult

A megvalósítás szakaszába lépett a Liget Budapest projekt – jelentette ki az illetékes miniszteri biztos az InfoRádió Aréna című műsorában. Baán László közölte: akár már idén elkezdődhet a Városligetben az új Nemzeti Galéria, az Innováció Háza és a Gyermek és Ifjúsági Színház építése.
2018.07.10. 20:42

Jól állnak a munkálatok a Ligetben

Év végére több kiemelt fejlesztés is elkészül a Városligetben – közölte Baán László, a beruházás miniszteri biztosa. A Szépművészeti Múzeum már októberben újra kinyithat.
2018.06.09. 07:00

Jól halad az Olof Palme Ház felújítása

Lezárult az Olof Palme Ház elmúlt évtizedekben ráépített, oda nem illő elemeinek eltávolítása, és megkezdődött az eredeti terek visszaállítása. A tervek szerint ősszel már a tető és a restaurált Zsolnay-kerámiák is visszakerülnek az épületre - mondta Sághi Attila, a Liget Budapest Projekt műszaki vezérigazgató-helyettese.
2018.05.25. 12:58

A műjégpálya segíthet hűteni az új múzeumokat

A Főtáv szerint a Városligeti Műjégpálya hűtőberendezéseinek felhasználásával, a hűtési rendszer továbbfejlesztésével meg lehetne oldani a Liget Budapest projekt újonnan létesülő középületeinek - Magyar Zene Háza, Olof Palme Ház, Magyar Nemzeti Galéria, Néprajzi Múzeum - klimatizálását.
2018.04.28. 19:00

Persányi Miklós: A Városliget igazi szabadidős oázis

A jövőben is nagy szerepet kap a szórakozás, a szórakoztatás és a vendéglátás a Városligetben - hangsúlyozta az InfoRádiónak Persányi Miklós, a Liget Budapest Projekt kert- és tájépítészeti feladataiért felelős miniszteri biztosa egy ligettörténeti szimpózium után.
2018.04.16. 08:51

Rá sem fogunk ismerni a Városligetre

A Városligetben a tervek szerint jelentősen csökken majd az autóforgalom. Különleges élményt ígér a hamarosan megnyíló Hol nem volt vár is - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Liget Budapest Projekt kert- és tájépítészeti miniszteri biztosa.
2018.03.15. 13:53

Nagy a tömeg a Szépművészeti Múzeumnál

Rengeteg látogató kíváncsi a Szépművészeti Múzeum hetven év után csütörtökön újranyílt Román csarnokára, az épület előtt már a nyitásra hosszú sor kígyózott az esős idő ellenére is.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018