eur:
392.14
usd:
366.68
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Nagy a bizonytalanság a Hős utcában

Nem lehet tudni, mi lesz a felszámolásra ítélt budapesti Hős utcai lakótelep lakóival - írja a Népszava.

A Hős utcában élőket segítő Kontúr Egyesület csütörtök esti kerekasztal-beszélgetésén elhangzott, hogy az önkormányzat senkit nem tájékoztat, a bizonytalanság egyre nagyobb feszültséget okoz a lakók körében - tudósított a lap.

A 15-ös szám alatt található, bontásra váró két társasházban – amelyekben összesen 300 lakás van, a fele önkormányzati, a másik fele magántulajdonú – is gyakori probléma a droghasználat vagy a szemetelés miatt a patkányok elszaporodása. A szegregátumot – melynek helyére az önkormányzat sportkomplexumot építene – a civilek szerint is fel kellene számolni, ám az ott lakóknak emberhez méltó elhelyezést kell biztosítani.

"Egy gettó felszámolásánál ne fordulhasson elő az, hogy az ott élők rosszabb helyzetbe kerülnek, mint amilyenben addig voltak" – mondta az egyesület munkatársa, Mihály Bulcsú. A lakástulajdonosok ugyan kaptak az önkormányzattól árajánlatot, ám ezek olyan alacsony összegűek (mintegy 3–3,5 millió forint), amelyből biztos, hogy nem tudnának új lakást vásárolni, többségük a hajléktalanság veszélyzónájába kerülne. Azt szeretnék, ha a lakhatásukért cserébe lakhatást kapnának.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×