INFORÁDIÓ
2022. november 27. vasárnap
Virgil

magyar máltai szeretetszolgálat

hajléktalanság

közterület-használat

Kaposi István (b) és Vidó Zoltán (b2) polgárőrök a hajléktalan Márta Ferenccel beszélgetnek Zuglóban 2017. január 8-án. A hideg idő miatt a budapesti polgárőrök megerősített létszámban járőröznek.

Új, ideiglenes fogadóállomás a hajléktalanoknak

Infostart

A közterület-használatát korlátozó jogszabályok miatt idén október 15-én kezdődik a téli krízisellátásra jellemző intenzív időszak a hajléktalan ellátásban.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat felkészült a feladatokra, és azt kéri a lakosságtól, hogy türelemmel és együttérzéssel tekintsen az otthon nélkül maradt emberekre.

A szervezet hajléktalan ellátó intézményei jelenleg az ősszel megszokott telítettséggel működnek.

A nappali melegedők a következő időszakban meghosszabbított nyitvatartással üzemelnek.

Ugyancsak meghosszabbított műszakokban várják a hajléktalan embereket a fertőtlenítő fürdető állomás, és a hajléktalanokat ellátó egészségügyi szolgálatok munkatársai is.

A Fővárosi Önkormányzat ebben az évben is a máltai szervezet rendelkezésére bocsátotta a Rimaszombati úti használaton kívüli kollégium épületét, melynek tornatermében 100 hajléktalan embert lehet elhelyezni.

A Máltai Szeretetszolgálat ezen a télen is számít a társadalom segítségére. A földön fekvő, vagy segítségre szoruló emberekért krízisautót küld a karitatív szervezet, a bejelentéseket a diszpécserszolgálat munkatársai fogadják. A szolgálatok elérhetőségeit a diszpecserportal.hu honlapon lehet megtalálni, Budapesten a 061 338 4186-os telefonszámon várják a hívásokat.

Október 15-étől egy új ideiglenes fogadó állomást is működtet a fővárosban a Máltai Szeretetszolgálat.

Itt negyven olyan hajléktalan embert lehet 48 órára elhelyezni, akinek valamilyen ok miatt nem sikerült azonnal megfelelő szállót találni. Az érintettek szükség esetén orvosi vizsgálaton vesznek részt, az eredmények ismeretében a szociális munkások megpróbálják a szükségleteiknek megfelelő ellátást megtalálni.

Nyitókép: MTI Fotó: Mohai Balázs
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018