eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pixabay

Emelt ápolási díj: csak félig elégedettek az érintettek

Hiába biztosítottak lehetőséget másfél éven át az érdekképviseleteknek arra, hogy szakmai ajánlásokat tegyenek a díjemeléssel kapcsolatban, a bejelentésről csak a sajtóból értesültek.

Üdvözli a kormány ápolásidíj-emeléséről szóló bejelentését az ezért küzdő hat országos érdekképviselet, de nem ért egyet azzal, hogy a díjemeléssel különbséget tesznek ápolt és ápolt személy között. Véleményük szerint

az ellátási szükségletnek kell meghatároznia a díjszabást

- fogalmazott az InfoRádióban Kovács Ágnes, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége elnöke.

"A 15 milliárdos költségvetési fedezet már érdemi előrelépés" - fogadta a döntést az érdek-képviseleti vezető. Azzal viszont nem tud egyetérteni, hogy bár a bejelentés alapján vélhetően 50 ezer forintos emelést kapnak a 18 év alatti gyermekeket nevelő családok, a többiek viszont csak 15 százalékos emelést kapnak, ami azt jelenti, hogy

ha egy ápolt elmúlik 18 éves, jelentősen csökken az utána járó támogatás.

Az érdekvédők tovább küzdenek azért is, hogy mindenki az állapotának megfelelő szakmai segítséget kapja, hiszen ha például egy mozgásában akadályozott tornáztatásban részesül, azt később majd nagyobb eséllyel lehet könnyebben megemelni otthon.

Az érdekképviseletek és a kormány között tavaly március óta zajlottak az egyeztetések, hogy rendezzék az ápolási díjban részesülők ügyét, ám mint Kovács Ágnes elmondta, arról csak a sajtóból értesültek, hogy a szerdai kormányülésen már döntöttek is az ápolási díjjal kapcsolatos intézkedésről.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×