INFORÁDIÓ 
2020. július 7. kedd
Apollónia

ápolási díj

otthonápolás

novák katalin

Újabb részlet derült ki az ápolási díj megemeléséről

Újabb részlet derült ki az ápolási díj megemeléséről

Infostart

Az önellátásra képtelen gyermekek után járó ápolási díjnak nincs korhatára, 18 évesnél idősebb gyermekek szüleinek is jár a díj a gondozásért.

Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár egy más témában rendezett sajtótájékoztatón kérdésre válaszolva beszélt a gyermekek otthongondozási díjáról, amelynek megemeléséről a héten döntött a kormány.

Novák Katalin megerősítette, hogy az önellátásra képtelen gyermeküket otthon ápoló szülőknek jövő év január 1-jétől bevezetik a gyermekek otthongondozási díját (gyod), amelynek összege bruttó 100 ezer forint lesz. A díjra 17 ezer család jogosult.

Az államtitkár hozzátette,

a díjnak nincs korhatára, tehát arra a 18 évnél idősebb gyermeküket ápoló szülők is jogosultak.

A kormány szerdán döntött a gyermekek otthongondozási díjának bevezetéséről és a nem gyermeküket otthon gondozó hozzátartozóknak járó ápolási díj általános emeléséről.

Az egyik legfőbb változás, hogy a súlyos fogyatékosságából és tartós betegségéből fakadóan önellátásra képtelen gyermeküket otthon ápoló szülőknek jövő év január 1-től új ellátási kategóriát vezet be a kormány: a gyermekek otthongondozási díját, amelynek összege bruttó 100 ezer forint lesz.

Azok a családok, amelyek több önellátásra képtelen gyermeket is nevelnek, másfélszeres összegű, tehát bruttó 150 ezer forint gyodot kapnak. A gyermekek otthongondozási díját nyugdíj-járulékfizetési kötelezettség terheli.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018