eur:
392.13
usd:
366.54
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Hamarosan a kormány elé kerül az ápolási díj emeléséről szóló javaslat - Napinfo

Az idén is lesz nyugdíjprémium - erősítette meg a miniszterelnök. Szlovákiában gyilkosság gyanújával indult eljárás az újságíró-gyilkosság ügyében őrizetbe vett három ember ellen.

A gazdasági adatok alapján idén is lesz nyugdíjprémium - erősítette meg a miniszterelnök. Orbán Viktor a Kossuth Rádiónak adott interjúban elmondta: Varga Mihály pénzügyminiszter tájékoztatta a gazdasági háttérről, amely alapján novemberben adható a pluszjuttatás. Arról is beszélt, hogy májusban az európai parlamenti választáson meg kell változtatni az európai bevándorlási politikát.

Magyarország semmilyen vonatkozásban nem kíván részt venni a globális migrációs csomag ENSZ-ben zajló elfogadási folyamatában - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter New Yorkban. Szijjártó Péter a világszervezet közgyűlése idején folytatott tárgyalásain úgy fogalmazott: Európa válasza a migrációs válságra kudarcba fulladt, a Magyarország és a közép-európai országok által adott válasz viszont sikeres, ezért a csomag keresztülerőltetése a legrosszabb, amit az ENSZ tehet.

Benyújtotta a tavalyi évre vonatkozó zárszámadási törvényjavaslatot a kormány az országgyűlésnek. A Pénzügyminisztérium tájékoztatása szerint a felelősségteljes gazdálkodás jellemezte 2017-et, a GDP 4,1 százalékával nőtt a gazdaság, az uniós módszertan szerinti hiány a bruttó hazai termék 2,2 százalékában teljesült, miközben az államadósság aránya a GDP 73,3 százalékára csökkent.

Európai szinten is elismert tudásközpont épülhet az osztrák határnál – közölte az innovációs és technológiai minisztérium. A magyar tárca vezetője és a stájer kormány képviselője által aláírt szándéknyilatkozat alapján a felek erősítik Zala megye és Stájerország kutatás-fejlesztési kapcsolatait, a közös projektekbe pedig meghívják a szlovéniai Maribor régióját is.

Az Európai Unió jóváhagyta a BorsodChemnek nyújtott állami támogatást. Az Európai Bizottság álláspontja szerint a 45 millió eurós támogatás a verseny indokolatlan torzítása nélkül fog hozzájárulni az észak-magyarországi régió fejlődéséhez, és csökkenteni fogja a környezeti kockázatokat.

Hamarosan a kormány elé kerül az ápolási díj emeléséről szóló javaslat és az érintettek számára kedvező változás várható a közlejövőben - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma. A tárca azért adott ki közleményt, mert két szervezet ismét figyelemfelhívó akciót tartott a hozzátartozójukat otthon ápolókért.

Visszautasítja a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája, az Állami Számvevőszék megállapításait, egyebek mellett azt, hogy nem szabályszerűen alakultak meg 2013 és 16 között az állami fenntartású egyetemek, főiskolák hallgatói önkormányzatai. Korábban az ÁSZ jelezte: az érintett 27 intézmény közül 8-nál kezdeményezte, hogy az Államkincstár függessze fel a hallgatói normatíva önkormányzatokra fordítandó részének kifizetését.

Szlovákiában gyilkosság gyanújával indult eljárás három ember ellen azok közül, akiket csütörtökön vettek őrizetbe az újságíró-gyilkosság ügyében. Szlovák médiaértesülések egyiküket a révkomáromi rendőrség volt nyomozójaként azonosított a pozsonyi sajtó. Ján Kuciak oknyomozó újságírót és menyasszonyát februárban gyilkolták meg, feltehetően tényfeltáró cikkei miatt.

Romániában megnyitották a forgalom előtt az A3-as, észak-erdélyi autópálya Gyalu és Magyarnádas közötti kilenc kilométeres szakaszát. A romániai közúti infrastruktúrát kezelő társaság vezérigazgatója azt mondta 2021-2022-re várhatóan autópályán lehet közlekedni Marosvásárhelytől a borsi határátkelőhelyig.

Mély nézeteltérések jellemzik a német-török kapcsolatot, pedig a két országnak stratégiai érdeke a jó viszony - erről beszélt Angela Merkel német kancellár, miután a török elnököt fogadta Berlinben. Recep Tayyip Erdogan viszont arról beszélt, hogy a németeknek tiszteletben kell tartaniuk a török igazságszolgáltatás döntéseit.

Németországban ismét jelölteti magát elnöknek pártja, a Kereszténydemokrata Unió decemberi kongresszusán Angela Merkel. A kancellár azt is közölte, hogy ki akarja tölteni negyedik, 2021 őszéig tartó kormányfői ciklusát.

Az Egyesült Államokban a szenátus elé kerül megfontolásra az elnök főbírójelöltjének ügye. A testület igazságügyi bizottsága csekély támogató többséggel döntött így, noha Brett Kavanaugh-t több nő is szexuális zaklatással vádolja.

A Facebook mintegy ötven millió felhasználóját érintheti egy nemrég felfedezett hackertámadás - közölte a közösségi oldalt működtető kaliforniai vállalat. A cég szerint a támadók egy olyan biztonsági hézagot próbáltak kihasználni, amely lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy saját profiljukat úgy lássák, ahogy az mások számára megjelenik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Pattantak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Pattantak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezett itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések vannak a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentettek. A magyar piacon az OTP-re figyeltek elsősorban a befektetők, ma tartotta közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mondott Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. Amerikában a pozitív gyorsjelentési szezon lendítette fel a hangulatot. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×