eur:
389.42
usd:
363.23
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a göncruszkai olajtökmag-tisztító és -feldolgozó üzem ünnepélyes átadásán Göncruszkán 2018. április 5-én.
Nyitókép: Vajda János

Balog Zoltán lemond: "vannak fontosabb dolgok, mint a politika"

Lemond parlamenti mandátumáról Balog Zoltán, ezt a fideszes képviselő az InfoRádiónak is megerősítette. A korábbi emberi erőforrások minisztere úgy véli: vannak fontosabb dolgok mint a politika, és visszatér a lelkipásztori munkához. Balog Zoltán a közeljövőben nem vállal olyan politikai szerepet, ami nem fér össze az egyházi tevékenységgel.

Balog Zoltán az InfoRádiónak nyilatkozva elmondta, azért mond le parlamenti mandátumáról, mert egyháza, a Magyarországi Református Egyház - ahol évtizedekig lelkipásztor volt - visszahívja szolgálatra, és a Református Egyház törvényei szerint a képviselőséggel összeférhetetlen a lelkipásztorság.

Döntésének hátteréről elmondta, hogy az egyházi szabályoknak megfelelően az ő korábbi lelkipásztori pozíciójára nem választottak új embert, hiszen nem mondott le, hanem szüneteltette egyházi tevékenységét. Ezért egy helyettes végezte a korábbi miniszter helyett a szolgálatot. Mivel miniszterként már nem dolgozik, ezért az egyház visszahívta a korábbi pozícióba.

Hozzátette, vannak az ember életében olyan pontok, amikor végig kell gondolni, és számvetést kell tartani, hogy eddig mit csinált.

"Szerettem volna magamnak és másoknak is azt üzenni, hogy vannak fontosabb dolgok, mint a politika"

- emelte ki a leköszönő fideszes képviselő.

Balog Zoltán alapvetően hálásan vonul ki a képviselői világából, de közéleti szerepet továbbra is szeretne vállalni, hiszen mind a Polgári Magyarországért Alapítvány élén, mind a miniszterelnök romaügyi biztosaként szeretne tovább dolgozni, viszont olyan feladatot nem vállal, ami nem fér össze a lelkipásztorsággal.

A leköszönő fideszes képviselő beszélt arról is, hogy minél gyorsabban le szeretne mondani, de hétfőn még ott lesz az országgyűlésben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×