INFORÁDIÓ 
2019. július 22. hétfő
Magdolna

balogh zoltán

lelkipásztor

mandátum

Göncruszka, 2018. április 5. Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a göncruszkai olajtökmag-tisztító és -feldolgozó üzem ünnepélyes átadásán Göncruszkán 2018. április 5-én. MTI Fotó: Vajda János

Balog Zoltán lemond: "vannak fontosabb dolgok, mint a politika"

Infostart / InfoRádió - Déri Ágota

Lemond parlamenti mandátumáról Balog Zoltán, ezt a fideszes képviselő az InfoRádiónak is megerősítette. A korábbi emberi erőforrások minisztere úgy véli: vannak fontosabb dolgok mint a politika, és visszatér a lelkipásztori munkához. Balog Zoltán a közeljövőben nem vállal olyan politikai szerepet, ami nem fér össze az egyházi tevékenységgel.

Balog Zoltán az InfoRádiónak nyilatkozva elmondta, azért mond le parlamenti mandátumáról, mert egyháza, a Magyarországi Református Egyház - ahol évtizedekig lelkipásztor volt - visszahívja szolgálatra, és a Református Egyház törvényei szerint a képviselőséggel összeférhetetlen a lelkipásztorság.

Döntésének hátteréről elmondta, hogy az egyházi szabályoknak megfelelően az ő korábbi lelkipásztori pozíciójára nem választottak új embert, hiszen nem mondott le, hanem szüneteltette egyházi tevékenységét. Ezért egy helyettes végezte a korábbi miniszter helyett a szolgálatot. Mivel miniszterként már nem dolgozik, ezért az egyház visszahívta a korábbi pozícióba.

Hozzátette, vannak az ember életében olyan pontok, amikor végig kell gondolni, és számvetést kell tartani, hogy eddig mit csinált.

"Szerettem volna magamnak és másoknak is azt üzenni, hogy vannak fontosabb dolgok, mint a politika"

- emelte ki a leköszönő fideszes képviselő.

Balog Zoltán alapvetően hálásan vonul ki a képviselői világából, de közéleti szerepet továbbra is szeretne vállalni, hiszen mind a Polgári Magyarországért Alapítvány élén, mind a miniszterelnök romaügyi biztosaként szeretne tovább dolgozni, viszont olyan feladatot nem vállal, ami nem fér össze a lelkipásztorsággal.

A leköszönő fideszes képviselő beszélt arról is, hogy minél gyorsabban le szeretne mondani, de hétfőn még ott lesz az országgyűlésben.

Nyitókép: Vajda János

Kapcsolódó hang

Visszatér a lelkipásztori szolgálathoz Balog Zoltán
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018