eur:
393.18
usd:
366.58
bux:
66815.2
2024. április 25. csütörtök Márk

Országszerte 200 helyszínre riasztották a tűzoltókat a viharos szél okozta károk miatt - a nap hírei

Hétfőn kezdődik a 2018/2019-es tanév az általános és középiskolás diák számára. Kész a Brexit-tárgyalások meghosszabbítására az Európai Bizottság főtárgyalója.

Országszerte 200 helyszínre riasztották a tűzoltókat a viharos szél okozta károk miatt. A legtöbb bejelentés a fővárosból és Pest megyéből érkezett. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint főként kidőlt fák, leszakadt ágak, illetve elárasztott pincék miatt riasztották a tűzoltókat.

Hétfőn kezdődik a 2018/2019-es tanév a csaknem másfél millió általános és középiskolás diák számára. Kormányzati tájékoztatás szerint az idén már 190 milliárd forinttal költ többet az oktatásra a kabinet, amely az elsőtől a 9. osztályig ingyenesen biztosítja a tankönyveket. A tanévkezdés terheinek csökkentésére korábban folyósította a családtámogatásokat az állam. Ellenzéki pártok az oktatási rendszer átalakítását sürgetik. Az MSZP, az LMP és a Jobbik egyebek között a támogatások növelését kéri.

Hétfőn lép életbe a BKK tanítási időszakban érvényes menetrendje a fővárosban. Egyes járatok sűrűbben közlekednek, és több felújítás is befejeződik. A nagykörúton és az 1-es vonalán is újra a teljes vonalon közlekednek a villamosok.

A vállalkozóknál is csökkentené az adózáshoz kapcsolódó adminisztrációt a területért felelős államtitkár. Izer Norbert elmondta: Magyarországon évente átlagosan 277 órát tölt adminisztrációval egy vállalkozás az adóügyek intézésekor. Szeptemberben a legnagyobb ügyfélkörrel rendelkező adótanácsadó cégekkel egyeztet erről a Pénzügyminisztérium.

Várhatóan a jövő hét második felére elkészül a megfelelő megoldás, és újra elindul a forgalom a 61-es és az 56A villamos vonalán - közölte a BKV. A szombat esti vihar több villamos vonalon fennakadásokat okozott. A 61-es vonalán a Kelemen László utcánál a nagy mennyiségű víz kimosta a sínek alól a töltést Az 56A és a 61-es villamos helyett Hűvösvölgy és Budagyöngye között busz közlekedik.

Extrém magas parlagfű pollenkoncentráció miatt adott ki figyelmeztetést az Alföld egyes területeire az Országos Közegészségügyi Intézet. Az előrejelzés szerint a napokban fokozódik a pollenterhelés.

A bevándorláspárti és a bevándorlás ellenes erők harca lesz a szeptember 6-án induló európai parlamenti választási kampány - jelentette ki a Fidesz frakcióvezetője. Kocsis Máté a Kossuth Rádióban úgy vélte: ezt a célt szolgálja a Sargentini-jelentés is, amelynek szeptember 11-ére tervezett vitáján Orbán Viktor miniszterelnök is részt vesz.

A németországi Chemnitzben 18-an sérültek meg a szombati tüntetéseken ahol vasárnap is több megmozdulást tartanak. A tüntetéseken több mint 11 ezer ember vett részt. Az egy hete tartó demonstrációkat egy német férfi meggyilkolása váltotta ki, amit a gyanú szerint egy iraki és egy szíriai férfi követett el, őket előzetes letartóztatásba helyezték.

Kész a Brexit-tárgyalások rövid idejű meghosszabbítására az Európai Bizottság főtárgyalója. Michel Barnier szerint a London uniós kilépéséről szóló tárgyalások jelenleg zsákutcában vannak egyebek között az ír határellenőrzés, továbbá a kereskedelmi kapcsolatok kérdésében.

Címlapról ajánljuk

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Napi átutalási limitet vezet be az OTP a csalások ellen

Napi átutalási limitet vezet be az OTP a csalások ellen

Május 8-án vezeti be a bankkártya használatánál már megszokott, de a bankszámláról indított internet- és mobilbanki átutalásoknál eddig nem létező, szabadon beállítható napi limitösszeget az OTP Bank. A lakossági ügyfelek számára nyújtott biztonsági szolgáltatás alapbeállítása a május 8-i induláskor napi 1 millió forint lesz, amit az ügyfelek saját igényeik szerint akár kisebb vagy nagyobb összegre is átállíthatnak az OTP MobilBankban - közölte a társaság.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×