eur:
395.1
usd:
371
bux:
65141.96
2024. április 19. péntek Emma

Tönkretette az eső a villamos töltését, változik a közlekedés Budán

Kimosta a töltésoldalt a 61-es villamos vonalán a nagy mennyiségű esővíz szombaton. Most olyan átereszt építenek, amely extrém mennyiségű csapadékvíz elvezetésére is alkalmas; a villamosforgalom az érintett szakaszon a hét második felében indulhat újra - közölte a BKV vasárnap.

A szombat esti viharos esőzés több villamosvonalon fennakadásokat okozott, több helyen a vágányokra került hordalék vagy leszakadt ágak képeztek akadályt.

A 61-es villamos vonalán 2017-ben végeztek támfal-megerősítési és pályafelújítási munkákat, azok megfelelő minőségben készültek el. Ennek ellenére a Kelemen László utcánál a hatalmas mennyiségű víz kimosta a sínek alól a zúzottkő ágyazatot.

A BKV közölte: az érintett területen a hegyoldalból két irányból is ide gyűlik össze a csapadékvíz, amely csak a villamos pályán keresztül tud a vízgyűjtőként funkcionáló Ördög-árokba jutni.

A mostani problémát az okozta, hogy a "havária jellegű" esőzés során olyan mennyiségű víz gyűlt össze, amit a pálya víznyelői már nem tudtak elvezetni,

a nagy mennyiségű csapadék így utat talált magának a vasúti pálya felépítményén keresztül, elhordva a töltésoldalt.

A helyreállítás során a BKV - a kivitelezővel együttműködve - olyan megoldást keres, amely hosszú távon megoldást jelent a közutakról a villamos pályára jutó csapadékvíz elvezetésére az Ördög-árokba. Ezért egy olyan, nagy keresztmetszetű átereszt építenek, amely extrém mennyiségű csapadék elvezetésére is alkalmas - írták.

Ennek megépítése néhány napig tarthat, várhatóan a hét második felére készülhet el. Ekkor indíthatják el újra a forgalmat a vonalon. Mivel az alépítmény rongálódása még nem ítélhető meg teljes körűen, a forgalom beindulását követően sebességkorlátozást vezetnek be.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×