eur:
393.82
usd:
365.05
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Pixabay

Így lehet biztonságos és kevésbé drága az iskolakezdés

Vásároljanak tanszereket körültekintően és ügyeljenek a diákigazolványukra ragasztott matrica lejárati dátumára – egyebek között ezt tanácsolja a Budapesti Békéltető Testület az iskolakezdő diákok szüleinek, illetve a felsőoktatást megkezdő hallgatóknak.

Az iskolakezdés előtt szokásos nagy bevásárlásnál érdemes tudatosan eljárni, nem kell arra törekedni, hogy minden eszközt egyszerre vegyenek meg – figyelmeztetett Kóródy Dávid, a testület hivatalvezetője. Az iskola tájékoztatása általában tartalmazza a szükséges felszerelést, ennek átolvasásával elkerülhető, hogy felesleges holmikra is költsenek a családok. A szakértő hozzátette:

sok üzlet készül leárazásokkal, nem célszerű mindent az első akciónál megvenni, és érdemes figyelni az interneten az árösszehasonlító oldalakat.

A hivatalvezető szerint az egyetemistáknak az albérlet keresése helyett – a jelenlegi bérleti árak mellett – kedvező opció lehet a lakásvásárlás. Ha mégis az albérlet mellett döntenek, ne elégedjenek meg a szóbeli megállapodással, kössenek írásos szerződést – javasolta Kóródy Dávid. A szakember azt tanácsolja, hogy a hallgatók fontolják meg, van-e szükség diákhitelre, ha felveszik, ismerjék meg alaposan annak kondícióit.

„Ugyanolyan hitel, mint a többi, és később azt kamatostul meg kell fizetni”

– hangsúlyozta a hivatalvezető.

Kóródy Dávid arra is felhívta a figyelmet, hogy a diákigazolványban az előző félévi matrica október 31-ig érvényes, ezt követően a közlekedési és más kedvezményeket kizárólag az új félévre szóló igazolással lehet igénybe venni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×