eur:
392.8
usd:
366.22
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Patyi András, a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) elnöke a Nemzeti Választási Iroda (NVI) budapesti székházában tartott sajtótájékoztatón az országgyűlési képviselő-választás napján, 2018. április 8-án.
Nyitókép: Soós Lajos

Patyi András a választási bizottság éléről is távozik

Újabb pozícióból távozik mandátuma lejárta előtt Patyi András, aki várhatóan visszatér a bírói pályára.

Miután júliusban beadta lemondását a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektori posztjáról Patyi András, az intézmény vezetője, holnap a Nemzeti Választási Bizottság éléről is önként távozik. Utódját akár már holnap megválaszthatja a testület.

Patyi András 2013 óta töltötte be a posztot, mandátuma eredetileg 2022-ig szólt. Ahogyan az NKE esetében sem, most sem kommentálta önkéntes távozását.

Egy törvénymódosításnak köszönhetően pályázat nélkül visszatérhet a bírói hivatáshoz az, aki rektori kinevezése miatt hagyta el az igazságszolgáltatási pályát, ezzel Patyi András is egyszerűbben öltheti magára újra a talárt, várhatóan visszatér a Kúriára. Bár ezt eddig hivatalosan senki sem erősítette meg, sajtóinformációk szerint

a lemondások és bírói visszatérés hátterében az áll, hogy Patyi András lehet a most felálló közigazgatási bíróság elnöke.

Az Országgyűlés június 20-án, a hetedik Alaptörvény-módosítás részleteként hozta létre a külön közigazgatási bíráskodást, amelynek felállításán jelenleg is dolgoznak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×