eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Mi várható Erdogantól? - hetilapszemle

A Figyelő a török választások utáni helyzettel foglalkozik, míg a HVG Patyi Andrásról ír.

A Figyelőben egyebek mellett arról olvashatnak, hogy a török államfőnek a hatalmát bebiztosítosító választások után elsősorban a gazdaság felé kell fordulnia. Recep Tayyip Erdogan fő célja a líra mélyrepülésének a megfékezése és a külföldi tőkebefektetők visszaszerzése lehet. Amint Hóvári János történész-turkológus, Magyarország korábbi ankarai nagykövete a lapnak elmondta, nem kétséges, hogy további határozott török katonai lépések lesznek Szíriában, a törökországi kurdok ügyét illetően pedig új javaslattal kellene az államfőnek előállnia.

A HVG szerint a kormány számára megfelelő ember kerülhet a Közigazgatási Felsőbíróság élére: Patyi András szakmailag kikezdhetetlen, ugyanakkor a lojalitáson túlmenően is kiszolgálja megbízóit. Erre a hetilap részint azt az esetet hozza példaként, mikor Patyi András megszeppenve fogadta, hogy Orbán Viktor viccesen bírságbajnoknak nevezte azt követően, hogy az általa vezetett Országos Választási Bizottság megbírságolta a kormányfőt, mert egy óvodában kampányolt. Emellett a cikk megemlíti azt is, hogy egy korábbi döntésével az OVB nem talált kivetnivalót abban, hogy kigyúrt kopasz férfiak akadályozták meg az MSZP egyik képviselőjét abban, hogy időben le tudja adni népszavazási kezdeményezését.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×