eur:
368.88
usd:
344.93
bux:
48800.45
2023. június 8. csütörtök Medárd
Takarítók dolgoznak a Parlament Alsóházi üléstermében az Országgyűlés május 8-ai alakuló ülésének előkészületei során 2018. május 4-én.
Nyitókép: Balogh Zoltán

A felhőkarcoló-stopról is tárgyal a parlament

Szerdán szavaz az Országgyűlés az alaptörvény hetedik módosításáról és az úgynevezett „Stop Soros" törvénycsomagról.

Hétfőn és szerdán ülésezik ezen a héten az Országgyűlés. A Ház mai, délután egytől kezdődő ülésén a napirend előtti felszólalások, az interpellációk és a kérdések után a képviselők még utoljára megtárgyalják a hetedik alaptörvény-módosítás, és az úgynevezett „Stop Soros” csomag módosító javaslatait, továbbá az infotörvény átírását, amelyet az uniós adatvédelmi rendelet, a GDPR tett szükségessé.

Emellett napirendre kerül a magasházak építésének szabályozásáról szóló módosítás is, amely maximum 65 méter magas toronyházak megépítését engedélyezné az országban.

A szerdai ülésen több nemzetközi egyezmény kihirdetésének záróvitáját követően délután háromtól szavaznak a képviselők az alaptörvény-módosításról, a Stop Soros törvénycsomagról és az infotörvény kiigazításáról a már említett nemzetközi egyezmények mellett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Új vád érkezett, hogy az ukránok robbantották fel az Északi Áramlatot - Hevesen cáfol Zelenszkij

Új vád érkezett, hogy az ukránok robbantották fel az Északi Áramlatot - Hevesen cáfol Zelenszkij

"Én vagyok az elnök, és ennek megfelelően adok utasításokat. Semmi ilyesmit nem tett Ukrajna. Soha nem cselekednék így" – hangsúlyozta Volodimir Zelenszkij az Axel Springernek, a Politico anyavállalatának, adott exkluzív interjúban az Északi Áramlat ukrán hátterű felrobbantásával kapcsolatban, amelyről tegnap közölt új, minden eddiginél részletesebb információkat a Washington Post.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×