eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Tóth Bertalan lett az MSZP elnöke - a nap hírei

Jövő héten szavaz az alaptörvény módosításáról és az úgynevezett Stop Soros csomagról az Országgyűlés. Megválasztotta Tóth Bertalant az MSZP elnökének az ellenzéki párt tisztújító kongresszusa. A végrehajtások felfüggesztését sürgeti az LMP a devizalapú hitelszerződések esetében. A nap legfontosabb hírei június 17-én.

Jövő héten szavaz az alaptörvény módosításáról és a Stop Soros csomagról az Országgyűlés. A Ház hétfőn értékelheti az alaptörvény-módosításhoz, valamint a jogellenes bevándorlással összefüggő előterjesztéshez érkezett módosító javaslatokat.

Az Országos Bírósági Hivatal elnöke szerint semmi sem fenyegeti a bírói függetlenséget, így a közigazgatási bíráskodás tervezett szervezeti önállósága sem. Handó Tünde a Kossuth Rádióban azt mondta: 1949-ben szüntették meg Magyarországon a felsőszintű közigazgatási bíráskodást, így most gyakorlatilag a hagyományokhoz térünk vissza, és a kérdés 1990 óta napirenden van.

Az állam feladata, hogy elősegítse a család és munka közti egyensúly kialakítását - mondta a család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár az apák napja alkalmából. Beneda Attila beszélt arról a kezdeményezésről, amelynek lényege, hogy az apák hétfőn bevihessék gyermekeiket a munkahelyükre, hogy a gyerekek megismerhessék édesapjuk munkáját.

A MSZP új elnöke szerint pártjának a kormányváltás motorjává kell válnia azzal, hogy kérlelhetetlen bírálója a mostani hatalomnak és valódi megoldásokat kínál az emberek problémáira. Megválasztása után Tóth Bertalan kijelentette: olyan MSZP-t akar, amely hisz a szolidaritásban, az igazságosságban, az esélyegyenlőségben és az egységesülő nemzetben.

Az LMP szerint fel kell függeszteni a végrehajtásokat a devizalapú hitelszerződések esetében. Csárdi Antal, az ellenzéki párt képviselője elmondta: pártja jogszabállyal biztosítaná, hogy fizetési meghagyásokat csak bíróságok adhassanak ki, a hitelintézetek ne adhassák át behajtó cégeknek az adósságokat. A javaslat a forintosítás újraszámolását is előírná.

A nemzet ügyének továbbvitelére akarja kényszeríteni a Fideszt a jövő szombaton zászlót bontó Mi Hazánk mozgalom - jelentette ki Pongrátz András, az 56-os szabadságharcos Pongrátz Gergely testvére. Novák Előd korábbi jobbikos politikus a követeléseik között említette az állambiztonsági múltra, így az ügynöklistára 2060-ig kimondott titkosítás feloldását, a kommunista vezetők elszámoltatását és kitiltásukat a közéletből, valamint a kommunista luxusnyugdíjak megvonását.

A migrációs válságban érintett uniós országok minicsúcstalálkozóját tervezi a két hét múlva esedékes uniós csúcs előtt a német kancellár - jelentette a Bild. A német lap szerint Angela Merkel európai megoldást szorgalmaz a migrációs válságra, de a kormányzó konzervatív Kereszténydemokrata Unió bajor testvérpártjából származó Horst Seehofer belügyminiszter szigorú nemzeti intézkedéseket tervez, ami feszültséget okoz a két párt között.

Aláírta a névvita rendezéséről szóló megállapodást Görögország és Macedónia. A volt jugoszláv köztársaságot ezentúl Észak-Macedóniának hívják. Az egyezmény lehetővé teszi, hogy Macedónia elkezdje a csatlakozási tárgyalásokat az Európai Unióval, és várhatóan a NATO is hamarosan felveszi tagjai közé a nyugat-balkáni államot.

Csehországban kifogásolt emelt a szociáldemokraták külügyminiszter-jelöltje ellen az államfő. Miloš Zeman azt kéri Miroslav Pochétől, hogy fontolja meg visszalépését. Az elnök azért elégedetlen az európai parlamenti képviselővel, mert korábban nyíltan támogatta a bevándorlást, ami ellentétes az államfői hivatal, illetve a prágai kabinet irányvonalával.

Az Egyesült Államokban egy ember meghalt, húszan megsebesültek, amikor lövöldözés, majd dulakodás volt egy éjszakai fesztiválon. A New Jersey államban lévő Trentonban két férfi kezdett lövöldözni. Egyiküket megölték, a másik gyanúsított őrizetbe került.

Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Oszkó Péter: a tech szektor forrásbősége idén nem fog visszatérni

Oszkó Péter: a tech szektor forrásbősége idén nem fog visszatérni

A felemás tőkepiaci- és a kihívásos makrogazdasági körülmények ellenére nyereséges évet zárt tavaly az OXO Technologies. Fenn tudták tartani a korai befektetésekkel kapcsolatos tevékenységüket, és ezzel párhuzamosan szépen termeltek az érett szakaszban lévő stratégiai portfóliócégeik is. Idén már több forrás áramolhat a technológiai szektorba, mint tavaly, ugyanakkor a korábbi bőség egyhamar nem fog visszatérni a területre. Egyebek mellett ezekről a témákról beszélt Oszkó Péter, a OXO Technologies vezérigazgatója a Portfolio Checklist szombati különkiadásában.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×