eur:
392.91
usd:
366.41
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Nagy gondot kaphatnak a nyakukba a lakáshitelesek - lapszemle

Drágulhatnak a lakáshitelek, a fix kamatozásúak kerülhetnek a legrosszabb helyzetbe - írta a Portolio. A Magyar Idők szerint már idén bevezethetik a dinnye-védjegyet. Hetven hónapja csökken a munkanélküliség Magyarországon - számolt be róla a Világgazdaság.

A Magyar Idők arról számol be, hogy már idén védjegy garantálhatja a magyar dinnye minőségét, bár a jelzést egyelőre csak a termelőket összefogó egyesület tagjai használhatják. Ebben az évben kisebb területről takaríthatják be a gyümölcsöt a gazdálkodók, mivel a korábban tapasztalt alacsony felvásárlási árak számos gazda kedvét elvették a termesztéstől. A szezon ennek ellenére jónak ígérkezik, a nyárias melegnek köszönhetően pedig néhány héten belül piacra kerülhetnek az első magyar görögdinnyék – írja a Magyar Idők.

A Világgazdaság szerint bizonytalanságot érzékelnek a tanácsadó cégek az online számlaadási rendszer indulásával kapcsolatban. A vállalatoknak júliustól kötelező bevezetniük a rendszert, de a Nemzeti Adó- és Vámhivatal még a jövő héten is változtathat a számlaadatokat feldolgozó programjának technikai részletein.

A Népszava Michael Shannon amerikai színésszel és zenésszel közölt interjút, aki a Ray Bradbury Fahrenheit 451 című regényéből forgatott filmben játszik majd szerepet. A művész a lapnak beszélt arról, hogy elege van az álhírekből, ezért fontos lenne, hogy senki se hagyja, hogy az interneten manipulálják. A színész Donald Trump elnökről kritikus véleményt mondott, mert szerinte nem tudja és nem is akarja megoldani az amerikai emberek problémáit.

A Portfolio azt írja, hogy több mint félmillió magyar lakáshitelesnek okozhat problémát, ha az alacsony kamatkörnyezet véget ér, ezt mutatják az Olaszországgal kapcsolatos hírek is. A portál kutatása szerint paradox módon azoknak a hitelt felvevőknek a helyzete romolhat inkább, akik a hosszú távon rögzített kamatozás mellett döntöttek, mivel az ő törlesztőrészletük a hozamgörbék alapján potenciálisan nagyobb mértékben nőtt az elmúlt hónapokban.

A Magyar Idők szerint jelentősen növekszik az ásványvizek értékesítése, a nagy cégek sorra döntik meg az előző évi forgalmi adatokat, ennek egyik oka a korán érkezett nyári meleg lehet. A lap a Nielsen piackutató vállalat adatait idézve azt írja, hogy a teljes magyar ásványvízpiac forgalma 2018 első négy hónapjában literben 5 százalékkal, darabszámot tekintve pedig 6,6 tized százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest.

A Világgazdaság beszámol arról, hogy Magyarország közel áll a teljes foglalkoztatottság megvalósításához. A munkanélküliség már 70 hónapja folyamatosan csökken. Emellett idén február és április között 46 ezerrel voltak kevesebben a közfoglalkoztatottak, mint a tavalyi azonos időszakban, a külföldi telephelyen dolgozók pedig 15 ezerrel.

Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×