eur:
393.73
usd:
367.86
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Fürjes Balázs kiemelt budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos a 17. vizes világbajnokságot értékelő sajtótájékoztatón a Duna Arénában 2017. július 30-án.
Nyitókép: Szigetváry Zsolt

Fürjes Balázs: Budapest fejlesztésébe bevonják a lakosságot is

Budapest fejlesztése pártok fölött álló ügy - mondta a Magyar Hírlapnak adott interjúban Fürjes Balázs Budapestért és az agglomerációért felelős államtitkár.

A kiemelt beruházásokat korábban kormánybiztosként felügyelő Fürjes hangsúlyozta: a nemzet fővárosának fejlesztésébe ősztől bevonják a lakosságot is, bárki javaslatot tehet arra, milyen irányban fejlődjön a város. Az egyeztetések során bizonyára érinteni kell egyebek mellett

  • a közlekedés témáját,
  • a HÉV vonalak felújítását,
  • az elővárosi vasút hatékonyabb bekapcsolását a főváros közlekedésébe,
  • a város és a reptér közúti és kötött pályás összeköttetését,
  • a P+R parkolók kiépítésének lehetőségét

- sorolta a csütörtöki Magyar Hírlapban az államtitkár.

Azokra a hírekre reagálva, amelyek szerint csorbulni fog Budapest önkormányzatisága az új államtitkárság felállításával, leszögezte: semmilyen hatáskört nem von el senki a fővárostól, sőt, a főpolgármester személye tovább erősödik, hiszen mostantól jogszabály rögzíti, hogy még a kormányzati Budapest-feladatokat is a városvezető bevonásával, vele közösen kell ellátni.

Az eddig szétszabdalt, különböző minisztériumok és állami szervek által gyakorolt kormányzati fejlesztési feladatokat a kormány egy központba szervezte, hogy jobb partnere lehessen a fővárosnak.

Budapest mindig a racionális kritikai gondolkodás hazai fellegvára volt

- fejtegette -, ami hozzá is járul a város sikeréhez. Előrebocsájtotta: "...aki nem képes a párbeszédre, aki fél a vitáktól és nem bírja a kritikát, ne vállaljon munkát a főváros dolgában.".

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 21:04
×
×
×
×