eur:
387.1
usd:
356.21
bux:
68533.23
2024. május 17. péntek Paszkál

Rendőri intézkedés a Kossuth téren

Több embert kikísért a rendőrség kedd reggel a fővárosi Kossuth Lajos térről, az Országház előtti területről - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a honlapján.

A közlemény szerint az intézkedésre a hatályban levő személy- és létesítménybiztosítási előírások miatt volt szükség.

A tér takarításának és tűzszerészeti átvizsgálásának idejére a BRFK lezárja a teret - tették hozzá.

Az Országgyűlési Őrség parancsnoka korábban elrendelte a Kossuth Lajos tér lezárását hétfő 18 órától legkésőbb kedd 14 óráig. Az indoklás szerint a lezárásra azért van szükség, mert az Országgyűlés keddi alakuló ülésével kapcsolatos programok egy része kiterjed a térre is, és a programokon az újonnan megválasztott képviselők mellett több védett személy is részt vesz.

Hétfő estére a Jogállamot elnevezésű Facebook-csoport szervezett demonstrációt, a civil tüntetők élőláncot alkottak a Parlament előtt.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: az erőszak a mindennapok részévé vált

Orbán Viktor: az erőszak a mindennapok részévé vált

A pártelnök-miniszterelnök terjedelmes interjút adott péntek reggel a Kossuth rádióban. Elmondta, az élet és halál között lévő Robert Ficóért "imádkozunk". Szerinte rosszkor esett ki a munkából Szlovákia miniszterelnöke, az EP-választás és az amerikai elnökválasztás dönthet ugyanis "háború vagy béke ügyében".

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
Győztek a civilek Győrben, nem épülhet akkumulátorgyár a kertvárosban

Győztek a civilek Győrben, nem épülhet akkumulátorgyár a kertvárosban

Több helyi civil szervezet két éve tartó tiltakozása után Dézsi Csaba András, Győr polgármestere bejelentette, hogy a Győrszentiván melletti ipari park (GIPZ) besorolása megváltozik. Ez azt jelenti, hogy a lakók szerint veszélyes, hangos ipari park helyett egy normál besorolású gazdasági terület épülhet csak mellettük a szomszédban. Pintér Bence, a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje szerint ez óriási siker a szentiváni civileknek, akik két éve tiltakoznak a GIPZ besorolás ellen.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×